Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Takto súrodenecká láska nevyzerá: Brat sestru škrtil a vyhrážal sa jej zabitím
Zdielať na

Takto súrodenecká láska nevyzerá: Brat sestru škrtil a vyhrážal sa jej zabitím

DLHÉ NAD CIROCHOU / Takto veru súrodenecká láska nevyzerá, práve naopak. Brat chytil sestru pod krk a hlavu jej tlačil k plynovému sporáku. Ešte sa jej vyhrážal zabitím. Žena sa statočne bránila a keď sa jej podarilo vyslobodiť, privolala políciu.

​Muž bol v čase incidentu pod vplyvom alkoholu

K incidentu došlo medzi súrodencami. V čase spáchania skutku bol muž pod vplyvom alkoholu. Neostalo iba pri verbálnych atakoch. Brat na sestru zaútočil aj fyzicky. "Muž sa vyhrážal zabitím poškodenej žene a pri tom ju zovrel rukou okolo krku," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva PZ Prešov Štefan Pecuch. Ku skutku došlo priamo v letnej kuchyni pri jednom z rodinných domov v obci Dlhé nad Cirochou. Stalo sa to na pravé poludnie.

Žene povedal, ja ťa chcem zabiť. Hoci ho upozornila, že ak sa jej bude ďalej vyhrážať, zavolá políciu, muža to neuzemnilo. Podľa obvinenia ju obchytil okolo krku a tlačil ju smerom k zemi k plynovému sporáku so slovami, že ju zabije. "Konaním vzbudil u poškodenej ženy dôvodnú obavu o jej život a zdravie a spôsobil jej ľahké zranenia," povedal Pecuch. Žene sa napokon zo zovretia podarilo dostať a zavolala políciu.

Prípad bol riešený v superrýchlom konaní

Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a skončil za mrežami CPZ. Tento prípad bol riešený v superrýchlom konaní a muž sa zo skutku zodpovedal na súde. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Snina začal v prípade trestné stíhanie a podozrivému mužovi vzniesol obvinenie pre prečin ublíženie na zdraví v súbehu s prečinom nebezpečné vyhrážanie," dodal Pecuch.

Skutku sa dopustil závažnejším spôsobom, a to na chránenej osobe. Vypočul si odsudzujúci verdikt. "Za čo mu súd uložil trest odňatia slobody vo výmere desať mesiacov s podmienečným odkladom výkonu uloženého trestu na určenú skúšobnú dobu pätnásť mesiacov," ukončila hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy