Zatiahnuté
10°
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Muža dostala láska až na súd. Zamiloval sa do predavačky, ktorú prenasledoval
Zdielať na

Muža dostala láska až na súd. Zamiloval sa do predavačky, ktorú prenasledoval

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Petra (58) z Novej Dubnice obvinili z nebezpečného prenasledovania. Láska ho dostala až na považskobystrický súd. Zamiloval sa do predavačky, ktorú neustále prenasledoval. A práve to jej naháňalo strach.

​​Prenasledovaná predavačka o priazeň nestála

Prenasledovaná žena už naozaj nemohla vydržať jeho nepríjemnú náklonnosť, zavolala teda na políciu. A tento prípad sa dostal už aj na súd. "On ju čakal pred miestom bydliska, pracoviska, dával jej rôzne dary, kvety," informovala považsko-bystrická sudkyňa Lucia Kovačinová. Peter takto vyhľadával jej prítomnosť štvrť roka. Lenže predavačka, do ktorej sa zamiloval, o jeho priazeň a dary nestála. Naopak, zatúžila mať pokoj od tohto muža. 

"U poškodenej sa to prejavilo stresom, mala zhoršený pracovný výkon, bála sa o deti, nepúšťala ich von, bála sa chodiť sama von," povedala Kovačinová. A trpela nespavosťou až dovtedy, kým prenasledovateľa nezadržala polícia a skončil vo vyšetrovacej väzbe. "Obvinený následne uznal vinu z tohto prečinu, uzavrel dohodu o vine a treste s prokurátorom," priblížila Kovačinová.

Po rozsudku bude prenasledovaný Peter

Petrovi hrozila strata slobody na dva roky. Keďže sa dohodol s prokurátorom na treste, ktorý sudkyňa schválila, do väzenia nepôjde. "Bol mu uložený trest na šesť mesiacov, s podmienečným odkladom na šestnásť mesiacov s probačným dohľadom," informovala Kovačinová.

"Dobre, v poriadku," vyjadril sa k rozsudku obvinený Peter.  Aj keď bude na slobode – teraz bude sledovaný on. Každý jeho krok bude strážiť monitorovací náramok. "Má zákaz pitia alkoholu, nemôže sa priblížiť k poškodenej, ani ju kontaktovať, nemôže sa zdržiavať v blízkosti jej bydliska a pracoviska," ukončila Kovačinová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy