Zatiahnuté
10°
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Ďalšia tragédia pri kúpaní: Z vodnej nádrže vytiahli nevládne telo muža
Zdielať na

Ďalšia tragédia pri kúpaní: Z vodnej nádrže vytiahli nevládne telo muža

KVAKOVCE / Vo vodách Domaše v utorok (27.8.) ráno vyhasol život. Muž ubytovaný v jednom z hotelov si šiel zaplávať. Z vody ho vytiahol muž, ktorý si z brehu všimol, že máva rukami.

Muž po vytiahnutí stále javil známky života

Nevládne telo muža vytiahol náhodný muž na breh. Bol v bezvedomí ale stále javil známky života. Mužovi sa snažili pomôcť aj privolaní hasiči a neskôr aj záchranári, no ich snahy boli márne. Muž skonal na brehu Domaše. "V čase príchodu hasičov na miesto už bola postihnutej osobe poskytovaná laická prvá pomoc. Zasahujúci hasiči si osobu prevzali do svojej starostlivosti a okamžite začali s poskytovaním kardio-pulmonálnej resuscitácie s použitím defibrilátora, v ktorej pokračovali až do príchodu posádky Záchrannej zdravotnej služby," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ Prešov Miroslava Knišová.

Muž mal byť ubytovaný v jednom z hotelov v rekreačnej oblasti

"K topiacemu sa pacientovi sme vyslali ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci, už mu nemohli pomôcť," priblížila hovorkyňa OS ZZS SR Petra Klimešová. Po stotožnení sa zistilo, že ide o 52-ročného muža, ktorý mal byť ubytovaný v jednom z hotelov v rekreačnej oblasti. Príčiny a okolnosti prípadu preveruje polícia. Na tele nebohého bude vykonaná pitva.

"Privolaný obhliadajúci lekár na mieste predbežne vylúčil cudzie zavinenie, nariadil vykonať zdravotno – bezpečnostnú pitvu pre stanovenie presnej príčiny smrti muža," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Prešov Jana Ligdayová. Pitva by mala odhaliť aj to, či za príčinou utopenia nemohli byť nejaké zdravotné problémy. "V prípade bolo začaté trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu usmrtenia," dodala Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy