Zatiahnuté
10°
Bratislava
Ľudomil
14.9.2024
Na tínedžerov zaútočil agresívny pes. Matka tvrdí, že nešlo o náhodu
Zdielať na

Na tínedžerov zaútočil agresívny pes. Matka tvrdí, že nešlo o náhodu

MEDZILABORCE / Poštval proti nemu psa, bil ho opaskom a kopal doňho - takto opisuje matka jedného z dvojice tínedžerov útok miestneho muža. Chlapci boli v centre mesta, keď im podľa svedkov začal majiteľ psa nadávať, huckať zviera proti nim a napokon aj sám zaútočiť. Muž tvrdí, že to nebolo celkom tak, no incident ho mrzí. Prípad už má v rukách polícia.

​Svedkovia tvrdia, že majiteľ psa nahuckal

Príbuzní nám ukázali video, ktoré zachytáva prvé okamihy po útoku. Na autentických záberoch je vidieť, ako jeden z chlapcov leží na zemi. Svedkovia hovoria, že majiteľ psa proti tínedžerom nahuckal. "Riadne mu hovorí, že by ho chytil, no a ten pes ho nepustil, že by sa zdvihol zo zeme. Chlapec má monokel, celú tvár má opuchnutú a tu má pohryzené," povedala matka napadnutého chlapca. "Malo tam dôjsť ku konfliktu slovnému, a následne psa možno nahuckal ale potom z miesta odišiel," informoval náčelník Mestskej polície Medzilaborce Martin Dimun. 

"Pôjdem do obchodu s palicou? Či ako mám chodiť, keď na nás hucká psa, alebo deti?" obáva sa miestny obyvateľ. K incidentu došlo na ulici a podľa svedkov mali byť obeťami útoku chlapci vo veku 16 rokov. Ide o kamarátov, ktorí spolu chodia na futbal. Príbuzní tvrdia, že nešlo len o psa, no zaútočiť mal aj samotný majiteľ. "Opasok si zobral, kopal a hovoril, ja ťa teraz zabijem, zabijem, a nadával cigán špinavý, ja za teba platím odvody, že my za jeho peniaze žijeme," opísala incident matka napadnutého chlapca.

Majiteľa celá situácia mrzí, správanie psa ho prekvapilo

Priestor na vyjadrenie sme chceli dať aj majiteľovi psa. Na adrese, kde býva sme ho nenašli. Kontaktovali sme ho po telefóne. S nahrávaním nesúhlasil, no mimo záznam nám povedal, že ho celá situácia mrzí a sám zostal prekvapený z toho, ako sa pes správal. Podľa jeho slov ho ako svojho pána chcel zrejme iba chrániť. Muž nám povedal, že sa vyjadrí po ukončení vyšetrovania. "Obvodné oddelenie PZ v Medzilaborciach v danom prípade prijalo oznámenie a vykonáva objasňovanie predmetného skutku," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Prešov Jana Ligdayová. 

"Oni nám ešte neprišli povedať nič, či je pes očkovaný, či nemá besnotu, nič," uviedla mama napadnutého chlapca. "Každý pes je vizitkou svojho pána, pretože aj bojové plemená dokážu byť neskutočne prítulné," priblížila veterinárka Lenka Lisá. To, prečo tento konflikt musel zájsť až tak ďaleko už prešetruje polícia. "Viac informácii k skutku v súčasnosti nie je možné poskytnúť z dôvodu objasňovania danej udalosti," ukončila Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy