Jasno
23°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Dvojica turistov s vybitým mobilom sa stratila. Pátrala po nich HZS
Zdielať na

Dvojica turistov s vybitým mobilom sa stratila. Pátrala po nich HZS

Zdroj: TV JOJ

STARÝ SMOKOVEC / Horskí záchranári pátrali v utorok (27. 8.) večer po turistke vo Vysokých Tatrách aj po nezvestnej dvojici v Slovenskom raji. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke s tým, že sa ich podarilo nájsť.

Najprv pátrali po českej turistke

Večer prijali žiadosť o pátranie po 64-ročnej turistke z Čiech. Nachádzať sa mala v oblasti Tatranskej magistrály medzi Hrebienkom a Sliezskym domom. Do pátrania bolo zapojených viacero skupín vrátane kynológa HZS a dronov s termovíziou. "Hľadaná osoba bola nájdená zablúdená, ale bez zranení, na modrom turistickom značenom chodníku (TZCH), ktorý vedie od Rázcestia pod Slavkovským štítom do Starého Smokovca," uvádzajú horskí záchranári s tým, že ženu sprevádzali k domu HZS, odkiaľ ďalej pokračovala v sprievode rodinných príslušníkov.

Dvojica nebola na mieste, kde uviedli

Neskoro večer boli požiadaní o pátranie po 49-ročnom Čechovi a 13-ročnom Slovákovi v Slovenskom raji. Na turistiku nastúpili neskoro a mali sa nachádzať neďaleko červeného TZCH, ktorý vedie od rázcestníka Malá Poľana po horáreň Sokol. "Na mieste, kde však uviedli svoju poslednú polohu, nezostali, a navyše sa im vybil mobilný telefón," dodáva HZS s tým, že sa ich podarilo lokalizovať v skorých ranných hodinách. Nachádzali sa v lesnom poraste, v oblasti vytypovanej záchranármi HZS. Dvojicu turistov transportovali terénnym vozidlom HZS na Hrabušickú pílu. Keďže neboli zranení, ďalej pokračovali samostatne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy