Zatiahnuté
11°
Bratislava
Ľudomil
14.9.2024
Opitý starosta mal spôsobiť dopravnú nehodu. On tvrdí, že nešoféroval
Zdielať na

Opitý starosta mal spôsobiť dopravnú nehodu. On tvrdí, že nešoféroval

SLANSKÉ NOVÉ MESTO / Pri nočnej dopravnej nehode v Slanskom novom meste sa zranil jeden muž. Podľa informácii TV JOJ ide o starostu, ktorý nafúkal takmer tri promile. V aute bol po príchode záchranárov sám. Verzie, kto šoféroval sú rôzne, starosta však toto tvrdenie odmieta.

​V organizme mal v prepočte 2,5 promile alkoholu

K nehode došlo v zákrute, pričom vodič vošiel do protismeru, kde skončil v priekope mimo cesty. "Vodič pravdepodobne v dôsledku nevenovania sa vedeniu vozidla pri prejazde pravotočivou zákrutou prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, zišiel z cesty,  následne narazil do svahu odvodňovacej priekopy," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Košice Lenka Ivanová.

"Uvideli sme tam auto v kríkoch, respektíve v kopci. Zastavil som, opýtal som sa, že či sú v poriadku, či nepotrebujú nejakú pomoc, vraveli, že nie, že už volali všetky záchranné zložky," povedal okoloidúci. Podľa našich zistení malo ísť o starostu obce Slanské Nové Mesto, s ktorým sme sa aj pokúšali spojiť, no telefón nám nezdvihol a ani neodpísal na SMS správu.

"Záchranári ho transportovali do nemocnice v Košiciach s poraneniami na viacerých častiach tela," uviedla hovorkyňa Operačného strediska ZZS SR Petra Klimešová. Vodič na mieste nebol schopný podrobiť sa dychovej skúške a preto mu v nemocnici odobrali krv. "Rozbor potvrdil, že 42-ročný vodič mal v organizme v prepočte viac ako 2,5 promile alkoholu," dodala Ivanová. 

Starosta si podľa miestnych zvykol vypiť a sadnúť za volant

Podľa našich zistení mal byť po príchode záchranných zložiek v aute sám, no taktiež údajne tvrdí, že on nešoféroval a tak priebeh zatiaľ jasný nie je. Do redakcie sme dostali anonymný email, že havaroval starosta, bývalý policajt a údajne si už aj v minulosti mal vypiť a sadnúť za volant. "Viete, komu niet rady, tomu niet pomoci," povedala obyvateľka obce. Kto teda naozaj šoféroval, je nateraz otázkou.

Starostu zatiaľ neobvinili, ak by tak urobili, musel by sa vzdať mandátu. Viac svetla do prípadu zrejme vnesú svedkovia, ktorí sa pri nehode pristavili ako prví. "Objasňovanie tejto dopravnej nehody naďalej prebieha, je potrebné vykonať ešte potrebné procesné úkony a následne bude rozhodnuté o ďalšom postupe," ukončila Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy