Zatiahnuté
12°
Bratislava
Ľudomil
14.9.2024
Muž nútil dievča k orálnemu uspokojovaniu mužov. Za odmenu dostala jedlo
Zdielať na

Muž nútil dievča k orálnemu uspokojovaniu mužov. Za odmenu dostala jedlo

HUMENNÉ / Maloleté dievča opakovane nútil k uspokojovaniu mužov na železničnej stanici a dával jej za to jedlo. Polícia už v rámci akcie s krycím názvom SLON zadržala 53-ročného Medzilaborčana. Práve Slon totiž bola jeho prezývka medzi známymi. Hrozí mu desaťročný trest, sudca ho už poslal do väzby.

​Za odmenu jej dával jedlo

Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii zadržala v rámci akcie s krycím názvom SLON 53-ročného muža z Medzilaboriec. Malo sa to odohrávať v podchode pri železničnej stanici, ale aj na ďalších miestach v okolí. "Muž podľa zistení polície v období od 19. júla do 9. augusta tohto roka na hlavnej železničnej stanici v Humennom, pod hrozbou násilia a zabitia, opakovane nútil maloletú osobu k orálnemu uspokojovaniu viacerých mužov," informoval hovorca Prezídia PZ SR Roman Hájek.

"My sme ju tu stále videli, ako tu chodila. Ale on jej za zo nedával peniaze, ale jedlo, je to smutné," uviedol miestny obyvateľ. Mužov oslovoval v miestnom pohostinstve, tieto osoby ale podľa polície zatiaľ neboli identifikované. Skutok bol klasifikovaný ako zločin obchodovania s ľuďmi. Polícia už muža obvinila a v prípade dokázania viny mu hrozí až desaťročné väzenie.

Obvinený bol známy pod prezývkou Slon

Krycí názov akcie nebol náhodný, známy obvineného nám povedali, že mal celé roky prezývku Slon. Maloleté dievča podľa zistení TV JOJ pochádza z rovnakého mesta ako páchateľ a často ju videli spať na zemi. "Ona prespávala na železničnej stanici, kde sa dalo, tam prespávala," prezradil miestny obyvateľ. "Vyšetrovateľ po vykonaní potrebných procesných úkonov predložil vyšetrovací spis prokurátorovi spolu s návrhom na vzatie obvineného do väzby," informoval Hájek.

V okolí železničnej stanice sa často dejú trestné činy

"Obvinený pre zločin obchodovanie s ľuďmi bol sudkyňou pre prípravné konanie OS Humenné vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol ujsť alebo sa skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu," uviedla Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. Rozhodnutie súdu je právoplatné. Okolie železničnej stanice je polícii dobre známe, zdržiavajú sa tam ľudia bez domova a riešia tam aj časté priestupky, či trestné činy. A to aj napriek tomu, že lokalitu pokrýva kamerový systém. "V podchode na veľkej železničnej stanici je umiestnených šesť kamier a všetky sú plne funkčné. Taktiež v okolí sú umiestnené štyri kamery," ukončil náčelník mestskej polície Humenné Miroslav Jevič.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy