Zatiahnuté
12°
Bratislava
Ľudomil
14.9.2024
Pred začiatkom osláv v Banskej Bystrici v areáli zasahoval pyrotechnik
Zdielať na

Pred začiatkom osláv v Banskej Bystrici v areáli zasahoval pyrotechnik

BANSKÁ BYSTRICA / Pred začiatkom štvrtkových celoštátnych osláv 80. výročia SNP v Banskej Bystrici zasahoval v dejisku podujatia pyrotechnik. V areáli bolo nájdené zariadenie pripomínajúce výbušný systém, ktoré pyrotechnik zneškodnil. Potvrdil to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Minister vnútra priblížil, že podozrivé zariadenie bolo nájdené počas štandardnej bezpečnostnej prehliadky pred úvodom podujatia. Zariadenie prišiel zneškodniť pyrotechnik. "Ukázalo sa, že s najväčšou mierou pravdepodobnosti išlo o nejakú provokáciu, pretože zariadenie pripomínalo výbušný systém, ten však bol prázdny. Nešlo o funkčný výbušný systém," priblížil Šutaj Eštok s tým, že incident prešetria aj s pomocou kamerových záznamov.

Na centrálne oslavy SNP v Banskej Bystrici dohliada vyše 1 100 príslušníkov Policajného zboru a 135 príslušníkov Úradu na ochranu ústavných činiteľov. Podľa ministra vnútra i ministra obrany SR Róberta Kaliňáka oslavy zatiaľ pokračujú bez komplikácií a podľa plánov. "Sľúbili sme, že sa pokúsime vytvoriť dôstojné oslavy 80. výročia SNP. Verím, že napriek bezpečnostným opatreniam ten kontakt a interakcia s ľuďmi tu jednoznačne je," uviedol Kaliňák.

Celoštátne oslavy 80. výročia SNP v Banskej Bystrici budú popoludní pokračovať hudobno-kultúrnym programom, slávnostnou vojenskou prísahou i vojenskou prehliadkou. Podujatie vo večerných hodinách uzavrie galaprogram a ohňostroj.

Súvisiace články