Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ľudomil
14.9.2024
VIDEO: Zlodej okradol podguráženého muža. Tváril sa, že mu ide pomôcť
Zdielať na

VIDEO: Zlodej okradol podguráženého muža. Tváril sa, že mu ide pomôcť

PRIEVIDZA / Tváril sa, že mu chce pomôcť, no namiesto toho išlo o zlodeja, ktorý na stanici v Prievidzi okradol podnapitého muža ležiaceho na zemi. Z ruky mu vzal peňaženku. Priamo pri čine ho nasnímali mestskí policajti a my vám teraz ukážeme autentické video.

​Incident sa odohral v týchto miestach, na autobusovej stanici v Prievidzi. Zlodej využil to, že muž je pod vplyvom alkoholu. "Tackavým krokom chodil, mal v ruke peňaženku vyzeral, že je zranený, lebo mal zakrvavený odev," ozrejmil Vít Zajac z mestskej polície v Prievidzi. 

Operátor kamerového systému muža niekoľko minút sledoval. Chcel za ním poslať hliadku, aby zistila, či nepotrebuje pomoc. V tom k nemu pristúpil neznámy muž. "Vyzeralo, že muž mu ide pomôcť, ale ten mu vzal peňaženku, zobral ju a odišiel z miesta preč," opísal Zajac. Sadol si na neďalekú lavičku a muža ktorého okradol chvíľu pokojne pozoroval. Potom odišiel. "Hliadka zistila, že odišiel na wc, tam zobral peniaze a peňaženku tam odložil," priblížil Zajac. 

Potom sa snažil schovať na železničnej stanici. Mestskí policajti ho ale zadržali. "Najskôr zatĺkal, ale pod ťarchou dôkazov a nakoniec priznal. Peniaze vrátil a vec bola odovzdaná štátnej polícii," dodal Zajac. "Poverený príslušník PZ z Prievidze vzniesol obvinenie 58-ročnému mužovi pre spáchanie prečinu krádež," uviedla Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. 

Okradnutý muž odišiel domov a páchateľ skončil na policajnej stanici. Čaká ho súd. "Zneužil situáciu. Je to aj varovanie pre ľudí, ktorí sú pod vplyvom alkoholu a nesú veci takto v rukách, môžu byť ľahkou korisťou pre takýchto ľudí," doplnil Zajac.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy