Skoro jasno
Bratislava
Vendelín
20.10.2024
Študentka, ktorá si vymyslela plánovaný atentát na Univerzitu Komenského, do väzenia nepôjde
Zdielať na

Študentka, ktorá si vymyslela plánovaný atentát na Univerzitu Komenského, do väzenia nepôjde

BRATISLAVA / Do väzenia nepôjde! Študentka, ktorá si vymyslela, že na Univerzitu Komenského sa chystá spáchať mladík atentát, sa nakoniec trestu vyhne. Pre falošný poplach evakuovali školu a žiaci sa báli o svoje životy.

Bol 13. február, keď prišli ráno študenti na svoje vysokoškolské skúšky. Ani si poriadne nesadli do lavíc a z budovy Univerzity Komenského v Bratislave ich vyviedlo ozbrojené policajné komando aj s pedagógmi. Študenti v strachu odišli a nevedeli, čo sa deje. "Akonáhle nám povedali, že radšej by sme mali opustiť budovu, tak sme išli von, stáli sme pred budovou chvíľku a potom nám prišli povedať, že by sme sa mali úplne odpratať," povedala jedna zo študentiek. 

Laura (23) prišla za profesorkou s vymysleným príbehom. Vraj ju vonku zastavil vyhodený študent a povedal jej, že sa chystá školu vyhodiť do vzduchu a vystrieľať ju. "Ona došla úplne vytrasená, ževraj hovoril po Slovensky, ale tak s prízvukom, takže asi nie Slovák. Čo sme počuli tak, že ani ho tá baba ktorej to hovoril, že ho nepoznala, ale že nejaké vyhrážky niečo, že on tu bol študent a ho vyhodili a niečo či bombu, či strieľať," opísal jeden zo študentov. 

Študentka mala psychické problémy

Ako sa neskôr ukázalo, táto študenta bola v treťom ročníku na manažmente a čakala ju posledná skúška. Policajti dokonca vypátrali aj toho záhadného študenta. Policajné komando, ktorého Laura opísala. Keď ho našli, zistili, že chlapec s tým nemá nič spoločné. "Ak si to vymyslela, tak potom asi zažívala nejaký tlak a proste nemala to urobiť no," povedala jedna zo študentiek. "Ľudia v dnešnej dobe si asi radi vymýšľajú. Je to nepríjemné aj pre žiakov, čo tu boli v tom čase a museli prerušiť, či už skúšky, alebo svoje dohodnuté stretnutie s profesormi," uviedol jeden zo študentov.

Policajný vyšetrovateľ študentku obvinili zo šírenia poplašnej správy. Okrem toho, že ju vyhodili zo školy, jej hrozilo aj 5 rokov za mrežami. V prípade ale nastal zásadný zvrat a Laura sa väzeniu vyhne. Dievčina mala totižto psychické problémy. "Trestná vec bola ukončená zastavením trestného stíhania prokurátorom Okresnej prokuratúry Bratislava III pre nepríčetnosť obvinenej. Toto rozhodnutie bolo na základe záverov znaleckého posudky psychiatra," ozrejmila Gabriela Kováčová, hovorkyňa krajskej prokuratúry v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy