Zatiahnuté
12°
Bratislava
Ľudomil
14.9.2024
Muž sa vlastnej matke vyhrážal smrťou. Dôvodom bola jeho chamtivosť
Zdielať na

Muž sa vlastnej matke vyhrážal smrťou. Dôvodom bola jeho chamtivosť

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Tibor (47) si na považskobystrickom súde vypočul rozsudok. Smrťou sa vyhrážal vlastnej mame, teda žene, ktorú by mal naopak chrániť. Dôvodom, prečo sa muž z obce Trenčianske Stankovce správal k mame surovo, je jeho chamtivosť.

​​Matka zavolala na syna políciu

Tibor bol riadne podgurážený, keď vystrašil svoju mamu. Rodinný incident vyvolala hádka ohľadom vysporiadania majetku. "S tým, že to všetko podpáli, že škoda, že jeho otec predal všetky zbrane, že by to vyriešil smrťou, jej smrťou," priblížila považskobystrická sudkyňa Lucia Kovačinová. Matka v obave o svoj život zavolala na syna políciu,  ktorý následne poputoval do vyšetrovacej väzby. "Obvinený uznal vinu z nebezpečného vyhrážania," uviedla Kovačinová. 

Sudkyňa mu nariadila aj protialkoholické liečenie

A s prokurátorkou uzavrel dohodu o vine a treste. "Súd schválil dohodu o vine a treste, a uložil obvinenému trest odňatia slobody na šesť mesiacov nepodmienečne," informovala Kovačinová. Sudkyňa mu tiež nariadila protialkoholické liečenie "Vzhľadom na to, že u obvineného bola preukázané závislosť na alkohole," dodala Kovačinová. Verdikt ihneď v súdnej sieni nadobudol právoplatnosť.

Súvisiace články