Jasno
26°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Príslušníčka finančnej správy spôsobila nehodu pod vplyvom alkoholu. Prípad rieši ministerstvo
Zdielať na

Príslušníčka finančnej správy spôsobila nehodu pod vplyvom alkoholu. Prípad rieši ministerstvo

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Nehodu, ktorá sa stal začiatkom týždňa v Liptovskom Mikuláši, vyšetruje Inšpekčná služba ministerstva vnútra. Vodička (43) s dvoma promile narazila do viacerých odstavených áut. Policajti už svoju kolegyňu obvinili z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Napriek pokročilej nočnej hodine, si nekoordinovanú jazdu 43-ročnej vodičky, na Nábreží v Liptovskom Mikuláši, všimlo viacero svedkov. "Z pondelka na utorok, po polnoci nejakých 10minút, som šiel domov z práce a ako som zaparkoval chvíľku na to iba rana, fábia bola vo fábii, ani nezastavila nič, otočka, pomalinky preč a ešte sa rútila na oproti idúce auto," opísal svedok. 

Počas jazdy poškodila 5, medzi bytovkami, zaparkovaných áut. Celkovú škodu vyčíslili na 8 000 eur. Policajti ženu po nehode obmedzili na osobnej slobode. Keďže išlo o príslušníčku finančnej správy, vyšetrovanie nočných udalostí si prevzala inšpekčná služba ministerstva vnútra. "Eva Š. mala šoférovať s dvoma promile alkoholu v krvi. Vyšetrovateľ obvinil príslušníčku finančnej správy SR z trestného činu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky," uviedla Andrea Dobiášová, hovorkyňa úradu inšpekčnej služby MV SR

Jazda pod vplyvom alkoholu bude mať dohru na súde. Pre mladú ženu to podľa všetkého bude znamenať aj ukončenie služobného pomeru v štátnej službe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy