Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ľudomil
14.9.2024
Dôchodkyňa, ktorá mala zabiť svojho partnera, sa postavila pred súd
Zdielať na

Dôchodkyňa, ktorá mala zabiť svojho partnera, sa postavila pred súd

ŽILINA / Pred žilinského okresného sudcu sa postavila 64-ročná Mária, ktorá mala zabiť svojho partnera Štefana ranou do hrude. Táto žena teda čelí obvineniu za obzvlášť závažný zločin vraždy.

​Muž na mieste zraneniam podľahol

​Sudca pre prípravné konanie rozhodoval o tom, či dôchodkyňa Mária pôjde do vyšetrovacej väzby. Táto žena mala v obci Štiavnik zavraždiť svojho o päť rokov staršieho priateľa. "Obvinená mala úmyselne spôsobiť poškodenému doposiaľ nezisteným predmetom bodnú ranu do oblasti srdca. Muž (69) utrpel zranenie, ktorému na mieste, žiaľ, podľahol," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Žilina Daniela Kocková. 

​Žena podala proti rozhodnutiu sťažnosť

V prípade dokázanie viny tejto staršej žene hrozí minimálne dvadsať rokov väzenia. "Vyšetrovateľ obvinil 64-ročnú ženu zo Štiavnika z obzvlášť závažného zločinu vraždy," dodala Kocková. "Sudca pre prípravné konanie v plnom rozsahu vyhovel návrhu prokuratúry a obvinenú vzal do preventívnej väzby," uviedol prokurátor. Toto rozhodnutie však zatiaľ právoplatné nie je. "Obvinená proti rozhodnutiu súdu podala sťažnosť," dodal prokurátor. V tomto prípade bude teda ďalej rozhodovať žilinský krajský súd

Súvisiace články

Najčítanejšie správy