Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ľudomil
14.9.2024
Polícia vypátrala zlodeja, ktorý kradol v dome vojnového veterána Vladimíra Strmeňa
Zdielať na

Polícia vypátrala zlodeja, ktorý kradol v dome vojnového veterána Vladimíra Strmeňa

BANSKÁ BYSTRICA / Polícia vypátrala páchateľa, ktorý vykradol dom veterána SNP Vladimíra Strmeň. Počas domovej prehliadky u podozrivého muža zaistili veci, ktoré patria Vladimírovi Strmeňovi. Krajská a okresná kriminálka spoločne muža zadržali a predviedli ho na políciu.

Polícia zadržala 30-ročného páchateľa, ktorý vykradol 29. augusta počas osláv 80. výročia SNP v Banskej Bystrici dom jedného z posledných žijúcich priamych účastníkov Povstania, 96-ročného Vladimíra Strmeňa. Muž sa k skutku priznal. Informoval o tom v piatok minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a zástupca riaditeľa krajskej polície v Banskej Bystrici Jozef Môcik. 

"Pri krádeži, ku ktorej došlo včera (29. 8.) v popoludňajších hodinách, boli odcudzené rôzne veci, prsteň, medaily hodnotné pre pána Strmeňa a finančná hotovosť vo výške 200 eur. Na základe kamerových záznamov, ktoré boli stiahnuté v blízkosti miesta spáchania činu, sa podarilo pracovníkom kriminálnej polície objasniť a stotožniť páchateľa skutku, ktorý bol zadržaný. Na základe priznania tieto veci vydal okrem finančnej hotovosti, ktorú už nemal," uviedol Môcik s tým, že polícia aktuálne vykonáva procesné úkony.

Páchateľ pochádza podľa Môcika z Banskej Bystrice a bol už viackrát súdne trestaný. "Zakaždým išlo o majetkovú trestnú činnosť a už dlhé roky," dodal. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody. Prezident Peter Pellegrini túto udalosť v piatok na sociálnej sieti označil za hyenizmus a dúfa, že páchateľa stihne spravodlivý trest. Krádež v dome vojnového veterána počas dňa odsúdil aj minister vnútra, ktorý zdôraznil, že takéto zbabelé činy nebude tolerovať. Poďakoval banskobystrickým kriminalistom, ktorí v krátkom čase dokázali vypátrať páchateľa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy