Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ľudomil
14.9.2024
Na Horehroní sa rozhorel les, zasahujú profesionálni i dobrovoľní hasiči
Zdielať na

Na Horehroní sa rozhorel les, zasahujú profesionálni i dobrovoľní hasiči

POHORELÁ / Už od včera stále horí lesný porast v ťažko dostupnom teréne v Národnom parku Nízke Tatry. S ohňom nad obcou Pohorelá bojujú desiatky hasičov. Na pomoc im prileteli aj vojenské vrtuľníky, ktoré tak z osláv SNP leteli na ostrú akciu. Oheň sa zatiaľ nepodarilo úplne uhasiť. Viac sa dozviete vo videu.

​V nedostupnom teréne v oblasti vrchu Orlová pri obci Pohorelá na Horehroní sa v piatok (30.8.) popoludní rozhorel les. Na mieste zasahujú profesionálne aj dobrovoľné hasičské jednotky. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Júlia Zeleňáková.

Ako doplnila, bol nasadený Modul pozemného hasenia s jazierkovým systémom a vyžiadaný vrtuľník ministerstva vnútra, takže je nasadené aj letecké hasenie. Požiarovisko je v súčasnosti rozdelené na tri zásahové úseky. Na mieste zasahujú aj dva vrtuľníky Ministerstva obrany SR a jeden vrtuľník Ministerstva vnútra SR. "Rozmer požiaroviska je aktuálne 170 krát 120 metrov," priblížil HaZZ. Zasiahnutá je oblasť lesa v nedostupnom teréne v oblasti vrchu Orlová.

Požiar sa ďalej nešíri

Požiar nad obcou Pohorelá v okrese Brezno, ktorý sa rozhorel v piatok (30. 8.) popoludní, sa nešíri. Na sociálnej sieti o tom informoval Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) s tým, že do 17.00 hodiny vrtuľníkmi vykonali 64 zhodov. "Aktuálne na mieste zasahuje 35 príslušníkov HaZZ a 23 členov dobrovoľných hasičských zborov obcí spolu s 22 kusmi hasičskej techniky. Vrtuľník zasahuje už len jeden, Mi-171 z Ministerstva vnútra SR," priblížil HaZZ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy