Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ľudomil
14.9.2024
Muž bránil ženu pred agresorom, no sám teraz čelí trestnému stíhaniu
Zdielať na

Muž bránil ženu pred agresorom, no sám teraz čelí trestnému stíhaniu

KROMPACHY / Michal zaútočil na dve ženy na ulici v Krompachoch. Stalo sa to ešte vo februári. V priebehu dvoch hodín jednu dobil a druhej ublížiť nestihol, zadržal ho totiž Dávid. Ten však za pomoc čelí teraz trestnému stíhaniu.

Uprostred februára napadol Michal Krompašanku, ktorá sa vracala z práce. Brutálne ju dobil. "Začal ma udierať, minimálne 15-krát do hlavy. Ticho bol, ani raz nepovedal nič," opísala napadnutá žena. Potom muž zmizol. K druhému útoku sa schyľovalo o dve hodiny neskôr. Opäť prázdna ulica, po ktorej kráčala osamotená žena, prenasledovaná Michalom, ktorý mal pri sebe panvicu a nôž. Keď to zbadal Dávid, nečakal na prvé rany.

Keď Dávid videl z balkóna, že sa schyľuje k ďalšiemu útoku, bez váhania z neho vyskočil a muža zadržal priamo na ulici. Krompašania mu boli vtedy vďační, teraz má na krku mnoho problémov. "Ľudia mi písali, podávali ruku, ďakovali za to, ako som sa zachoval. Som riskoval svoje zdravie, svoj život, aby som pomohol bezbranným ženám. Využil som svoju občiansku povinnosť. Nakoniec som skončil ako obvinený. Z trestného činu výtržníctva a ublíženia na zdraví," uviedol Dávid Telman, obvinený záchranca. 

Trestné oznámenie podal útočník ešte v tú noc

Trestné oznámenia na Krompašana podal ešte v noci po zadržaní už odsúdený Michal. Viní ho, že ho napadol a spôsobil mu zranenia. Vraj bezdôvodne. "Polícia ide z jeho výpovede, v ktorej stále klame. Jeho tvrdenia sú také, že on sa v Krompachoch ani nenachádzal. Potom tvrdil, že keď som ho pacifikoval, on nič nerobil. Aj napriek tomu, že je svedkyňa, ktorá mala byť napadnutá, bol ozbrojený nožom, panvicou," upresnil Dávid Telman. "Nepozdáva sa mi doslova všetko. Už keď si človek pozrie tú skutkovú vetu, ktorá začína: Pán Telman dobehol poškodené a spôsobil mu určité zranenia. V tej skutkovej vete malo byť, prečo ho dobehol. Dobehol ho, pretože pán Telman priamo zabránil páchaniu útoku," dodal Marián Rušin, advokát obvineného Dávida. 

Michal, ktorý je právoplatne odsúdený trestným rozkazom na 12 mesiacov, je vo väzení. Potom ho čaká protialkoholické liečenie, ktoré mu sudca nariadil ústavnou formou. Trestné oznámenie podal aj Dávid, na Michala. Keďže bol počas pacifikovania, ako tvrdí, bodnutý nožom. Pre políciu sú oba skutky ešte živými prípadmi. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, aby nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu ďalších vykonávaných úkonov, bližšie ani podrobnejšie informácie nateraz poskytovať nebudeme," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy