Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ľudomil
14.9.2024
Do školských lavíc si nesadnú. “Lovci” údajných pedofilov skončili za mrežami
Zdielať na

Do školských lavíc si nesadnú. “Lovci” údajných pedofilov skončili za mrežami

SLOVENSKO / Do školských lavíc si na začiatku roka nesadnú. Väčšinu zo samozvaných lovcov údajných pedofilov poslal sudca do väzby. Skupinu tínedžerov zadržali kukláči počas policajnej akcii lovec. Vyšetrovateľ ich viní z toho, že vylákali chlapa na stretnutie, dobili ho a okradli.

Po dvoch nociach strávených v policajnej cele policajti priviezli na súd 4 chlapcov a jedno dievča. Všetci majú od 15 do 17 rokov. Niektorých z nich o pár dní čakal prvý deň na strednej škole. Najmladší člen tejto partie chodí ešte stále na len na základku.

Pod falošnou identitou si píšu s dospelými mužmi

Puberťáci sa na internete pridali do skupiny lovcov údajných pedofilov. Ide o fenomén, ktorý sa šíri sociálnymi sieťami medzi mladými ľuďmi. Vytvoria si falošnú identitu väčšinou 14-ročného dievčaťa a píšu si s dospelými mužmi o sexe. "Neexistuje, aby sa nejaká skupina jednotlivcov nejakým spôsobom oslovila alebo nazvala ako nejaký novodobí šerifovia alebo policajt. Na to tu máme určité orgány," opísal pán. 

Táto pätica podľa polície vylákala chlapa na stretnutie v okolí Dolných Salíb. Miesto rande s neplnoletou ale dostal bitku a navyše ho obrali o peniaze.

Prokurátor pre všetkých obvinených žiadal väzbu. Sudca po takmer 4 hodinách rozhodovania poslal 4 chlapcov za mreže, aby nepokračovali v trestnej činnosti. "Myslíme si, že tie dôvody väzby v prípade nie sú. Po naštudovaní spisu pôjdeme za obvineným vo väzbe a prejdeme s ním práva a skutok, ktorý sa mu kladie za vinu," uviedol Arpád Barczi, obhajca obvineného. 

Pre ich vek sa trest znižuje

Sudca na slobodu pustil len mladé dievča. V pojednávačke boli s deťmi okrem advokátov aj ich rodičia ako zákonní zástupcovia. Otec jedného z chlapcov hľadal slová len ťažko. "Tak on nič také nevykonal ako tí traja, čo ho zbili hentoho. On tam bol a akurát to nakameroval, on nič iné nerobil a nechápeme, prečo ich dneska nepustili. Pravdaže ho to mrzí, bol presvedčený, že ide domov," povedal otec obvineného. Povedal, že niektorí chlapci boli bývalí spolužiaci a niektorí spolužiaci.

Samozvaným lovcom údajných pedofilov hrozí 12 rokov za mrežami. Pre ich vek sa ale trest znižuje o polovicu. Rozhodnutie o vzatí do väzby nie je právoplatné, obvinení podali sťažnosť a posledné slovo bude mať ešte Krajský súd v Trnave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy