Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ľudomil
14.9.2024
Nočná dráma na Obchodnej ulici: Muž sa snažil skočiť z budovy
Zdielať na

Nočná dráma na Obchodnej ulici: Muž sa snažil skočiť z budovy

BRATISLAVA / Dramatická záchrana sa odohrala včera večer na Obchodnej ulici v hlavnom meste. 40-ročný Gabriel riskoval svoj život a na niekoľko hodín uviazol na streche oproti policajnej stanici. Zísť sa mu spočiatku nechcelo, situáciu tak riešil policajný vyjednávač.

Uzavretá ulica, zastavené električky a desiatky divákov a záchranných zložiek upriamujúcich pozornosť na strechu. Takto to vyzeralo v piatkový večer na jednej z najrušnejších ulíc hlavného mesta. "Myslím, že je tu nejaký pán, ktorý chce skočiť," povedal jeden zo svedkov. "Policajti Útvaru zásahovej jednotky a kynológie boli na mieste do niekoľkých sekúnd a zároveň privolali príslušníkov Policajného zboru, hasičov ako aj posádku záchrannej zdravotnej služby," informovala Barbora Krajčovičová, hovorkyňa Mestskej polície v Bratislave.

Muž skákal po strechách trhoviska

Muž najskôr vyskočil na úložňu boxov. Následne sa rozbehol na ďalšie strechy. Z Jedlíkovej ulice začal skákať po strechách trhoviska. Ľudia spočiatku počuli len rachot. Zamierené to mal ale k obchodnej ulici odkiaľ nechcel zísť dole.

Podľa svedkov muž chcel pôvodne skočiť. Zo strechy mal kričať slová ako "Tripy ma naháňajú". Značne dezorientovaný muž mal mať aj strach z policajtov a zísť nechcel, keďže si myslel, že ho policajti zabijú. Spomenúť mal aj to, že ho oklamala partnerka. Situáciu musel riešiť policajný vyjednávač. Zhruba po dvoch hodinách policajti zväčšili okruh, ktorý uzavreli. Na miesto prišla plošina Dopravného podniku. Začala sa tak záchranná akcia. Gabriel so zložkami spolupracoval a dobrovoľne sa im vydal do rúk. 40-ročný muž tak skončil v jednej z bratislavských nemocníc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy