Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
Spor s majiteľom cesty spomalil záchrannú akciu. Pacientka zomrela v nemocnici
Zdielať na

Spor s majiteľom cesty spomalil záchrannú akciu. Pacientka zomrela v nemocnici

ČESKO / Majiteľ príjazdovej cesty zablokoval sanitku a záchranári sa tak údajne nemohli dostať s nosidlami k ťažko chorej seniorke. Tá na druhý deň v nemocnici zomrela. Majiteľ cesty však incident popisuje inak. Prípadom sa zaoberá polícia.

Pacientka ležala v dome. Sanitka ale zaparkovala na vedľajšej súkromnej ceste vedúcej k inému domu. Konflikt vznikol v momente, keď prišiel majiteľ a chcel sa dostať na svoj pozemok. "Hovoril, že na tom pozemku naša sanitka nemá čo robiť a trval na tom, aby tento pozemok vodič sanitky opustil… Podľa našich odhadov alebo odhadov posádky, ktorá bola na mieste, tak došlo k zdržaniu približne 5 minút, kedy záchranári už mohli byť na ceste do nemocnice," uviedla hovorkyňa ZZS Gabriela Netopilová Sluštíková.

78-ročnej seniorke z Hvozdné na Zlínsku zlyhávalo srdce. Nasledujúci deň v nemocnici zomrela. Podľa ženy, ktorá s ňou v dome bývala, ale seniorka zrejme zomrela kvôli ďalším zdravotným komplikáciám a so zásahom záchranárov to pravdepodobne nesúviselo. Majiteľka domu na kameru hovoriť nechcela. Mimo záber nám ale povedala, že sa o 78-ročnú seniorku starala. Samotný incident ale vraj nevidela, a tak ho nechcela komentovať.

Muž, ktorý sanitku zablokoval pripustil, že sa pohádal s vodičom záchranárskeho vozidla a následne aj s lekárkou

Netušil vraj ale, že niekomu zachraňujú život. "Pacient v aute nebol, pacient bol v dome… ako niekto hovorí, že som bránil, aby vybral nosidlá, to nie je pravda…po určitom čase povedali, že chcú vyjsť navrch, tak som vycúval, oni vyšli na cestu a až potom šli pre pacienta," priblížil majiteľ pozemku.

"Naši záchranári sú v tú chvíľu v pomerne veľkom strese… Záchranári by sa mali venovať predovšetkým záchrane toho pacienta a nemali by na mieste riešiť nejaké ďalšie hádky," pokračovala Netopilová Sluštíková. "Mrzí ma, že k tomu došlo, hlavne k tým hádkam," povedal majiteľ pozemku. Incidentom sa každopádne už zaoberá aj polícia.

"Policajti budú získavať všetky informácie k tejto udalosti a budú vypočúvať svedkov, trestne právna kvalifikácia bude jasná až v nasledujúcich dňoch," informovala hovorkyňa polície Monika Kozumplíková.

Súvisiace články