Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
Žena dobodala šesť ľudí v autobuse, tri osoby sú v ohrození života
Zdielať na

Žena dobodala šesť ľudí v autobuse, tri osoby sú v ohrození života

Zdroj: TASR

SIEGEN / Žena v západonemeckom meste Siegen zranila v piatok 30. augusta večer nožom šesť ľudí v autobuse, traja z nich sú v ohrození života. Tlačová agentúra DPA informovala, že nič nenasvedčuje tomu, že by čin mal teroristické pozadie. Agentúra však uviedla, že existujú náznaky, že 32-ročná Nemka trpí duševnou chorobou. Policajtom, ktorí ženu zatkli, bola známa pre drogové delikty.

Útok sa odohral okolo 19.40 hodine v autobuse, ktorý viezol najmenej 40 ľudí na mestský festival. Nemka na nich začala útočiť. Horším následkom zabránil vodič, ktorý okamžite po prvom rozruchu autobus zastavil a otvoril všetky dvere, čím umožnil cestujúcim, medzi ktorými boli aj deti a tínedžeri, rýchlo utiecť.

Zo šiestich zranených vo veku od 16 do 30 rokov traja ešte v ten večer opustili nemocnicu. Polícia nezverejnila presné zranenia, ktoré utrpeli tri osoby v ohrození života. "V súčasnosti už nehrozí žiadne nebezpečenstvo," uviedla polícia a zároveň zdôraznila, že podozrivá je Nemka, ktorá podľa novín Siegener Zeitung nemá migračné korene, a to na základe početných vyšetrovaní. Nič nenasvedčuje tomu, že by išlo o politicky alebo nábožensky motivovaný čin. Podľa Siegener Zeitung nemožno vylúčiť, že žena bola pod vplyvom drog alebo alkoholu.

"Tento čin nám spôsobil úplný šok," povedal starosta Siegenu Steffen Mues, ktorého mesto ležiace v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko sa rozhodlo pokračovať v oslavách 800. výročia. O 11.00 hodine sa na miestnom zámockom námestí uskutoční ekumenická bohoslužba.

Podľa agentúry DPA tento čin pripomína útok nožom spred týždňa v Solingene počas miestnych mestských slávností. Pri ňom zahynuli traja ľudia a osem ďalších bolo zranených. Podozrivým je 26-ročný Sýrčan, ktorý je v súčasnosti vo väzbe. Tento čin vyvolal v Nemecku ostrú diskusiu o migračnej politike a potrebe reformy.

Súvisiace články