Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
Muž prepadol ženu v lese, zadržali ho do hodiny
Zdielať na

Muž prepadol ženu v lese, zadržali ho do hodiny

VRANOV NAD TOPĽOU / Hodinu a niekoľko minút sa tešil z ulúpenej koristi 42-ročný muž. Vo veľmi krátkom čase ho po čine zadržali vranovskí kriminalisti. Už ho aj obvinili. V lese prepadol 64-ročnú ženu. Hrozí mu 7 až 12-ročné väzenie.

"Som videla, že rýchlou chôdzou ide ku mne, že či sa môže pridať a ja hovorím, že nie, hoďte preč odo mňa, chcem ísť sama," povedala napadnutá žena. Stále roztrasená žena na tú prechádzku do prírody tak skoro nezabudne. Najprv podozrivý muž išiel oproti nej a prihovoril sa jej. Pýtal sa na cestu do jednej z dedín v okolí. Už od prvej chvíle nemala z neho dobrý pocit. Zrazu sa otočila a všimla si, že muž, ktorý sa jej predtým prihovoril prichádzal k nej rýchlou chôdzou. Keď chcela odísť, nastal útok.

"Vtedy ma chytil, tu mám modrinu na ruke. A vrazil mi jednu tu do lícnej kosti. Ja som sa ešte otočila a som mala tie paličky, tak som ho tam buchla zopár razy a on ma už potom zrazil na zem, ma tlačil hlavou do trávy," priblížila napadnutá. "Vyšetrovaním bolo preukázané, že 42-ročný muž, v lesnom poraste nad obytnou zónou pribehol k žene, päsťou ju udrel do tváre a zhodil ju na zem," uviedla hovorkyňa KR PZ Jana Ligdayová.

Muž pokračoval v útoku i na zemi

Žena, ktorú si vyhliadol prišla o zlatú retiazku na ruke, no druhú, ktorú mala na krku sa jej podarilo pred lúpežníkom duchaprítomne zachrániť. "Potom si na ženu kľakol, tlačil jej hlavu k zemi a opätovne ju udieral. Násilím jej strhol retiazku z ruky a utiekol preč," pokračovala Ligdayová.

"Zbadal retiazku na ruke, tak mi ju strhol zobral. A ešte som si vtedy uvedomila, že mám aj na šiji, tak som si ju s druhou rukou ju hneď strhla, aby mi nezobral aj tú," vysvetlila napadnutá žena. Podozrivého sa podarilo krátko po hodine od vyhlásenia pátrania dolapiť príslušníkom vranovskej okresnej kriminálky. Na základe popisu vypátrali a zadržali podozrivého muža v obci Majerovce.

"Bol stotožnený, umiestnený do cely policajného zaistenia a následne mu bolo vznesené obvinenie zo zločinu lúpeže," informovala Ligdayová.

Súvisiace články