Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
Dcére sa vyhrážal smrťou pred policajtmi, teraz mu hrozí väzenie
Zdielať na

Dcére sa vyhrážal smrťou pred policajtmi, teraz mu hrozí väzenie

TRENČÍN / Vlastnému dieťaťu sa vyhrážal zabitím a to dokonca aj v prítomnosti policajtov. Na Okresný súd v Trenčíne eskortovali 65-ročného Milana z Dubnice nad Váhom, ktorý na svoju dcéru fyzicky útočil a kričal, že ju podreže ako sliepku. Muža obvinili a je vo väzbe.

Až policajný zásah ukončil rodinnú drámu v Dubnici nad Váhom, ktorej hlavným aktérom mal byť tento dôchodca. 65-ročný muž mal mať najskôr potýčku s priateľom svojej dcéry, potom svoj hnev obrátil na ňu. "Páchateľ svojej dcére vulgárne nadával a vyhrážal sa jej zabitím. Dokonca jej mal dať facku a tiež ju mal chytiť za obe ramená a triasť s ňou, pričom jej mal povedať, že ju podreže nožom ako sliepku," priblížila hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Žena zo strachu o svoj život privolala políciu. Ani potom sa však jej otec neupokojil. Ako sa následne ukázalo, bol poriadne opitý. "Agresívny muž vyhrážky voči svojej dcére zopakoval aj pred policajtmi. Po zadržaní putoval do cely policajného zaistenia. Bola s ním vykonaná dychová skúška, ktorá skončila s výsledkom 2,17 promile alkoholu v dychu. Bol obvinený z prečinu nebezpečné vyhrážanie," informovala Kuzmová.

Obvineného v putách priviedli na okresný súd v Trenčíne, kde rozhodli o jeho najbližšom osude

Muž nám zároveň pred pojednávaním prezradil, prečo na dcéru zaútočil. "Veď ja som s ňou husi nepásol ani nič. Kokos, čo ti šije, či jej to preskočilo alebo čo, ja neviem. Pozri sa, čo sa z toho vykľulo," povedal obvinený otec.

"Obvinený bol vzatý do väzby pre dôvodnú obavu z pokračovania v trestnej činnosti. Rozhodnutie o väzbe ale nie je právoplatné, podanou sťažnosťou sa bude zaoberať Krajský súd v Trenčíne," uviedol hovorca krajského súdu Roman Tarabus. "Keď aj neposlúchala odmala ja neviem, či som ju raz po riti uderil, alebo dva razy, aj to je veľa. A ja jej poviem, že ju podrežem, nie? Šak papier znesie všetko," zakončil obvinený otec.

V prípade dokázania viny môže obvinený muž stráviť za mrežami až tri roky.

Súvisiace články