Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
Nahlásená bomba spôsobila uzavretie slovenských letísk
Zdielať na

Nahlásená bomba spôsobila uzavretie slovenských letísk

SLOVENSKO / "Na letisku je bomba", oznámil dnes anonym. Nebolo však jasné, o ktoré letisko ide, policajti tak museli uzavrieť viaceré slovenské letiská.

Košice

Cestujúci do Londýna ostali čakať na lúke pri letisku. S meškaním napokon odleteli. V Košiciach bol plánovaný v ranných hodinách len jeden let a to odlet do Londýna, iné chartrové lety odlietali až popoludní. Približne stovka cestujúcich tak musela čakať na neďalekej lúke. Meškanie malo aj lietadlo, ktoré do Košíc malo priletieť z Londýna. Cestujúci mali najskôr pristáť v Krakove, situácia sa však zmenila a mohli bezpečne pristáť v Košiciach.

"Povedali, že môžeme pristáť v Košiciach a budeme čakať as hodinu v lietadle, ale potom keď sme pristáli tak povedali, že letisko je čisté a môžeme pristáť," priblížila cestujúca, ktorá prilietala do Košíc. "Po dvoch hodinách presne o 9:32 bola pyrotechnická prehliadka ukončená s negatívnym výsledkom," uviedol hovorca pre Letisko Košice Juraj Toth.

"Prekontrolovaná bola aj letisková plocha s budovou za obcou Bidovce v smere na obec Nižná Kamenica, odkiaľ štartujú malé vyhliadkové lety, taktiež s negatívnym výsledkom," informovala hovorkyňa KR PZ Lenka Ivanová.

Poprad

Bombová hrozba sa dotkla aj prevádzky popradského letiska, síce menšieho, ale medzinárodného. Policajti uzavreli prístupové cesty a cestujúcich evakuovali.
"Prebieha prehliadka priestorov, letiskovej haly, odletovej haly a všetkých kancelárskych priestorov na letisku," priblížil predseda predstavenstva letiska Poprad-Tatry Patrik Františka.

Na ploche malo pristáť lietadlo z Londýna. Spolu približne 500 ľudí čakalo, čo sa bude diať. Tí, čo mali odletieť aj tí čo práve leteli. Stroj totiž krúžil vo vzduchu.
"Lietadlo má palivo na hodinu, vo vyčkávacom priestore," povedal Františka. Po asi 45 minútach lietadlo konečne pristálo, no až po prehliadke všetkých priestorov mohlo odletieť s novými cestujúcimi.

Bratislava

Cestujúcich na bratislavskom letisku Milana Rastislava Štefánika ranná pyrotechnická kontrola neobmedzila. Aj keď aj na tomto mieste od rána zasahovali policajti aj so psovodmi, prehliadka najväčšieho slovenského letiska nemala vplyv na priebeh fungovania prevádzky.

Bratislavské Letisko pre výhražný e-mail sprísnilo bezpečnostné opatrenia. Letová prevádzka nie je obmedzená, prílety a odlety sú vybavované podľa letového poriadku. TASR to potvrdila hovorkyňa letiska Veronika Demovičová. Hovorkyňa tiež ozrejmila, že rozsah opatrení nebudú z bezpečnostného hľadiska konkretizovať.

Súvisiace články