Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
Dôchodca odbočil do zákazu a narazil do motorkára. Ten skončil v nemocnici
Zdielať na

Dôchodca odbočil do zákazu a narazil do motorkára. Ten skončil v nemocnici

HUMENNÉ / Dôchodca skrížil cestu mladému motocyklistovi na mieste, kde to absolútne nečakal. Aj preto nemal šancu reagovať. Starší vodič, ktorý sedel za volantom auta, sa podľa svedkov rozhodol odbočiť do zákazu vjazdu a navyše nedal prednosť motocyklistovi. Zranený mladík skončil v nemocnici.

​Mladý motorkár nemal šancu zareagovať

K zrážke motocyklistu s osobným autom došlo na frekventovanej ceste. Podľa svedkov bolo príčinou nedanie prednosti v jazde. Za volantom osobného auta sedel starší vodič, ktorý chcel navyše odbočiť do zákazu vjazdu. Motocyklista nemal šancu zareagovať a došlo ku kolízii. "Obaja účastníci boli na mieste podrobení dychovým skúškam. V oboch prípadoch bo výsledok negatívny," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Prešov Jana Ligdayová.

Polícia apeluje na rešpekt medzi vodičmi

Kým straší vodič vyviazol bez zranení, k mladému motorkárovi vyslali posádku záchranárov. "Zraneného 24-ročného muža sa úrazom v bedrovej oblasti záchranári previezli do nemocnice v Humennom," uviedla hovorkyňa Operačného strediska ZZS SR Petra Klimešová. Polícia neustále apeluje na vodičov motocyklov aj vozidiel a vyzýva ich k vzájomnému rešpektu v premávke. Len za minulý rok polícia evidovala 579 dopravných nehôd s účasťou motocyklistov, pri ktorých bolo usmrtených 21 motocyklistov a 76 sa ťažko zranilo.

Súvisiace články