Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
Mladý vodič zrazil 13-ročné dievča na priechode
Zdielať na

Mladý vodič zrazil 13-ročné dievča na priechode

MICHALOVCE / 18-ročný vodič zrazil 13-ročné dievča. Stalo sa to na frekventovanej ceste v Michalovciach. Tínedžerku si zrejme na priechode pre chodcov nevšimol. Dievča zostalo po náraze nehybne ležať na ceste, záchranári ho vo vážnom stave previezli do nemocnice.

Vodič zrazil chodkyňu na priechode pre chodcov. Silný náraz ju odhodil niekoľko desiatok metrov od miesta zrážky. "Vidíte, že to musela byť asi veľká rana, lebo až tu dopadla. 30 metrov možno. Viezol ju na auta, na kapote," priblížil jeden z okoloidúcich.

Pod nehodu sa zrejme podpísala nepozornosť mladého vodiča. Na priechode pre chodcov podľa polície nedal prednosť 13-ročnému dievčaťu. "V čase, keď po priechode pre chodcov prechádzali dve chodkyne, jedno z áut zastavilo a dalo im prednosť, druhé vozidlo značky Seat do jednej z chodkýň narazilo," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. "Mladá dievčina, išla s babkou asi. Išli po priechode, tento dal prednosť a ten druhý nedával pozor," pokračoval okoloidúci.

Po náraze dopadlo dievča na vozovku a podľa svedkov bolo v bezvedomí

Na miesto už zakrátko prišli policajti, aj záchranári. "Operátor tiesňovej linky vyslal ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci k nehode, pri ktorej bola zranená maloletá osoba. Záchranári ju po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Michalovciach s diagnózou polytrauma," informovala hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová. "Bola to ťažká rana, vidno už podľa rozbitého auta, takže to bude zrejme veľmi vážne," povedal okoloidúci.

"Podľa predbežnej lekárskej správy utrpela chodkyňa zranenia s predpokladanou dobou liečenia a práceneschopnosti viac ako 42 dní," osvetlila Ivanová. Policajti u 18-ročného vodiča alkohol nezistili a na mieste mu zadržali vodičský preukaz. Po zadokumentovaní nehody začali trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví.

Súvisiace články