Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
Nočná tragédia: Mladík zrazil chodca a narazil do plotu rodinného domu
Zdielať na

Nočná tragédia: Mladík zrazil chodca a narazil do plotu rodinného domu

STAŠKOV / Senior (75) zahynul pri nehode, ktorá sa stala včera večer v kysuckej obci Staškov. Podľa polície ho zrazil 18-ročný vodič mimo priechodu pre chodcov. Podľa svedkov sa však mladík rútil cez dedinu vysokou rýchlosťou.

Podľa miestnych išiel mladík veľmi rýchlo

"Boli tu oslavy SNP, 80. výročie, bola vatra, bol sa pozrieť, išiel na druhú stranu s kolegom a vtedy sa to stalo," priblížil miestny obyvateľ. Podľa miestnych, ktorí sa s ním v sobotu (31.8.) večer stretli, mal pán Štefan tesne pred nešťastím, veľmi dobrú náladu. Ale, žiaľ, viacerí videli okamih nehody, pri ktorej zbytočne vyhasol jeho život.

"Strašne, ale neskutočne rýchlo išiel, išiel 150 asi, to bol neskutočný náraz," dodal miestny obyvateľ. "18-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo z Turzovky na Čadcu, z doposiaľ nezistených príčin zachytil mimo priechodu pre chodcov prechádzajúceho chodca. Vodič následne s vozidlom narazil do oplotenia. Muž (75) utrpel zranenia nezlúčiteľné so životom," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Žilina Zuzana Šefčíková.

​Mladý vodič bol prevezený do nemocnice

Dedinčania sú z tejto smutnej udalosti zronení. Vravia, že dôchodca Štefan bol naozaj dobrý človek. "To bol náš prezident klubu, bývalý, klubu Slávia Staškov. Pri ňom vyrástli futbalové hviezdy na Staškove, pomohol celej dediny, veľa ľuďom pomáhal so stavbami, bol murár," povedal miestny obyvateľ. Zraneného mladíka, ktorý sedel za volantom auta, záchranári previezli do nemocnice. "Kde bol nariadený odber krvi na zistenie požitia alkoholu, alebo iných návykových látok. U nebohého bola nariadená súdna pitva," dodala Šefčíková.

Súvisiace články