Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
Tunel museli kvôli nehode uzavrieť. Niektorí vodiči to ale nerešpektovali
Zdielať na

Tunel museli kvôli nehode uzavrieť. Niektorí vodiči to ale nerešpektovali

PREŠOV / Tunel Branisko museli v nedeľu 1. septembra skoro ráno pre nehodu dvoch vozidiel uzavrieť. Niektorí vodiči to však nerešpektovali.

​Premávku uzavreli na niekoľko hodín

Ku kolízii áut v tuneli došlo krátko po pol šiestej hodine ráno. Na pomoc posádkam oboch áut smerovali aj hasiči. Premávku v tuneli uzavreli na niekoľko hodín. "Obaja vodiči boli podrobení dychovým skúškam. Ich výsledky boli v oboch prípadoch negatívne," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Prešov Jana Ligdayová. Našťastie sa pri kolízii áut nikto nezranil. Hasiči zabezpečili obe autá proti pohybu a proti úniku prevádzkových kvapalín a následne pomáhali pri naložení áut na vozidlá odťahových služieb.

Vodičov, ktorí značenie nerešpektovali, odchytila polícia

"Polícia túto kolíziu motorových vozidiel zaevidovala ako škodovú udalosť," dodala Ligdayová. Tunel Branisko a časť diaľnice pre nehodu zatvorili. Hneď na to z velína zmenili aj dopravné značenie. To ale niektorí vodiči nerešpektovali. Pred tunelom ich odchytila policajná hliadka. Boli riešení na mieste v blokovom konaní a následne odklonení na starú cestu mimo tunela po horskom masíve. "Po sprejazdnení cesty bola premávka v tuneli Branisko obnovená ešte v dopoludňajších hodinách," ukončila Ligdayová.

Súvisiace články