Polojasno
19°
Bratislava
Brigita
8.10.2024
Šokujúci incident: Muž chcel podpáliť pohostinstvo plné ľudí
Zdielať na

Šokujúci incident: Muž chcel podpáliť pohostinstvo plné ľudí

ILAVA / Kuriózny prípad riešili policajti v malom pohostinstve na okraji Ilavy. Jeden z hostí chcel podpáliť krčmu, v ktorej sedelo asi desať ľudí. Hlavným aktérom bol 45-ročný muž, ktorý na podlahu vylieval benzín. Skončil za mrežami.

​​Vystrájal ako zmyslov zbavený

Pozeráte sa na 45-ročného Patrika, ktorý chcel v zúrivosti podpáliť krčmu v Ilave. Všetkému predchádzal konflikt s krčmárkou. "Štyridsaťpäť ročný muž prišiel do pohostinstva v Ilave, kde začal krčmárke vulgárne nadávať, na základe čoho bola na miesto privolaná aj hliadka Poriadkovej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trenčín. Páchateľ z miesta nakoniec odišiel," opísala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Nie však nadlho. Po odchode policajtov sa do pohostinstva vrátil, a to aj s kanistrom benzínu. Všetci ľudia, ktorí sa nachádzali v krčme, si následne prežili okamihy hrôzy. "Po verbálnom konflikte s majiteľom pohostinstva začal z 5-litrovej nádoby vylievať presne nezistené množstvo benzínu od vestibulu pohostinstva až po terasu, kde sa v tom čase nachádzalo minimálne osem osôb. Po vyliatí benzínu odhodil nádobu a presunul sa ku vchodovým dverám, kde držal vreckový zapaľovač s otvoreným ohňom," pokračovala Kuzmová.

Agresívneho muža zatkla polícia

Pri predstave, čo by nastalo, ak by sa päť litrov benzínu vylialo v krčme a vzbĺklo, behá mráz po chrbte. K tomu našťastie nedošlo, a to najmä vďaka pohotovej reakcii krčmárky. Agresívneho muža zatkla polícia. "Po ďalšom rozhovore s krčmárkou zapaľovač našťastie zhasol a odložil. Vyšetrovateľ Policajného zboru po vykonaní potrebných procesných úkonov vzniesol obvinenie 45-ročnému mužovi pre spáchanie zločinu všeobecného ohrozenia," dodala Kuzmová.

Obvineného muža eskortovali na súd, pretože prokurátor pre neho žiadal väzobné stíhanie. Prečo chcel krčmu podpáliť, sme sa od neho nedozvedeli, pretože sa s nami rozprávať nechcel. "Obvinený bol vzatý do väzby pre dôvodnú obavu z pokračovania v trestnej činnosti," povedal hovorca Krajského súdu Trenčín Roman Tarabus. V prípade dokázania viny hrozí Patrikovi odsúdenie na štyri až desať rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy