Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
Dve nehody na diaľnici D1: Jedna z nich si vyžiadala oživovanie vodiča
Zdielať na

Dve nehody na diaľnici D1: Jedna z nich si vyžiadala oživovanie vodiča

BRATISLAVA / Dopoludnia došlo na jednom úseku diaľnice D1, v krátkom čase k dvom dopravným nehodám. V oboch prípadoch skončili vodiči so zraneniami v nemocnici. Pri jednej nehode musel zasahovať aj záchranársky vrtuľník.

Zrážke nákladného auta s osobným predchádzala na takmer tom istom úseku iná nehoda nákladného auta a dodávky. Vozidlá sa zrazili na diaľnici okolo desiatej hodiny predpoludním. Obe skončili v priekope. Pri tejto nehode sa našťastie nikto vážne nezranil. Vodič z dodávky mal podľa informácii TV JOJ skončiť v nemocnici so slabším otrasom mozgu a ľahšími zraneniami nôh.

Doprava bola na tomto úseku obmedzená a preto sa začala tvoriť kolóna. Na jej začiatku došlo po niekoľkých minútach k ďalšej - vážnejšej nehode. Na diaľnici sa zrazil kamión s osobným autom, v ktorom sedel vodič z Bratislavy. 

"Operátor tiesňovej linky 155 vyslal k dopravnej nehode, pri ktorej bol ťažko zranený 35-ročný muž záchranársky vrtuľník," uviedla Petra Klimešová, hovorkyňa OS ZZS. 

Vodiča osobného auta museli záchranári po nehode oživovať. Utrpel pri zrážke vážne poranenia viacerých častí tela. "Záchranári na mieste bojovali o život 35-ročného vodiča. Po úspešnom obnovení základných životných funkcií bol pacient v kritickom stave letecky transportovaný do ružinovskej nemocnice," uviedla Zuzana Hopjaková, Air - Transport Europe.

Presná príčina oboch dopoludňajších nehôd a výška škody zatiaľ nie je známa. Úsek diaľnice D1 medzi Bratislavou a Trnavou bol opäť plne prejazdný po jednej hodine popoludní.

Súvisiace články