Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
Muž napadol vlastnú sestru kvôli majetku. Polícia začala trestné stíhanie
Zdielať na

Muž napadol vlastnú sestru kvôli majetku. Polícia začala trestné stíhanie

KOŠICE / Streľba a brutálny útok železnou tyčou. Takto dôchodca zaútočil na svoju sestru, ktorá pred ním utiekla do záhrady. Tam boj o život pokračoval, policajti po mužovi pátrajú.

​Útok na vlastnú sestru

K útoku malo dôjsť v rodinnom dome. Podľa našich zistení mal Jozef zaútočiť na svoju sestru. "Podľa doterajších informácii mal muž po predchádzajúcej slovnej výmene názorov vystreliť minimálne 6 striel na 53-ročnú ženu a potom ju mal naháňať smerom do záhrady jedného z rodinných domov, kde na ňu zaútočil ešte kovovou tyčou," opísala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Lenka Ivanová. "Bola nejaká ani nie malokalibrovka, ale flobertka," povedal sused a kamarát nezvestného muža.

Ženu previezli s viacerými zraneniami po útoku železnou tyčou do nemocnice, kde ju hospitalizovali. "Posádka ju po prvotnom ošetrení transportovala do nemocnice v Košiciach s poraneniami na viacerých častiach tela," objasnila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky Petra Klímešová.

Zdrojom hádky bolo dedičstvo

"Vzhľadom na citlivosť prípadu a intenzívne prebiehajúce vyšetrovanie polície sa k prípadu nebudeme vyjadrovať," povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura Košice Monika Krišková. Podľa našich zistení mal byť pravdepodobným zdrojom hádky dedičstvo. "Dom je už prepísaný na jeho sestru a bál sa, že nakoniec skončí ako bezdomovec," pokračoval kamarát nezvestného muža. Muž sa mal údajne báť, že príde o strechu nad hlavou a spory vraj trvali už dlhšie. Miestni ho však poznajú ako bezproblémového človeka. "Bol a aj je to veľmi dobrý človek, ja neviem, čo sa stalo," doplnil sused

"Krajský policajný vyšetrovateľ vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu," dodala Ivanová. Muž z miesta činu ušiel a polícia po ňom pátra. "On si uvedomuje následky. Obávam sa, či si niečo neurobil, ale dúfam, že sa mýlim," dodal kamarát nezvestného.

Súvisiace články