Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
V Záhorskej Bystrici došlo k útoku na zastávke. Muž mal pri sebe zbraň
Zdielať na

V Záhorskej Bystrici došlo k útoku na zastávke. Muž mal pri sebe zbraň

BRATISLAVA / Krátko poobede v pondelok 2. septembra došlo k útoku muža, ktorý mal pri sebe zbraň na autobusovej zástavke v bratislavskej mestskej časti Záhorská Bystrica. Prvotné informácie hovorili o streľbe na zastávke. Polícia toto tvrdenie vyvrátila.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR pôvodne informovalo, že na zastávke v bratislavskej mestskej časti Záhorská Bystrica sa malo strieľať a mal byť zranený jeden muž. Bolo krátko popoludní, keď pred bytovku v Záhorskej Bystrici smerovali viaceré policajné zložky. Prvé hlásenia hovorili o tom, že jeden muž postrelil druhého. Informácia sa napokon nepotvrdila. "Po preverení posádkou na mieste bolo zistené, že nešlo o strelné poranenie, ale o zranenie vzniknuté po údere do oblasti hlavy," ozrejmila Petra Klimešová, hovorkyňa OS ZZS. "Podľa doterajších informácií malo dôjsť k fyzickému konfliktu medzi dvomi mužmi," priblížil Michal Szeiff, hovorca KR PZ v Bratislave.

Na mieste bola aj kriminálka a psovodi. Útočník mal ujsť do svojho bytu. Niektorí zo zamestnancov obchodov ho mali vidieť behať so zbraňou. "Agresívneho muža policajti následné obmedzili na osobnej slobode a previedli na príslušné policajné oddelenie. Následne u tohto muža zaistili aj expanznú zbraň," dodal Szeiff. 

Muž dlhodobo prespával pod panelákom

Podľa manželky zadržaného mal zbitý muž pod ich panelákom prespávať a ich rodinu dlhodobo terorizovať. Mal použiť aj takýto kameň s ktorým rozbil ich okno. A to nemal byť jediný incident, ktorý sa im v priebehu mesiacov stal. Podľa nej má ísť o muža bez domova, pôvodom z Rakúska. údajne ho už viackrát upozorňovali, aby ich rodine dal pokoj. Obťažovať mal totiž aj ich dcéru, s ktorou sa pozná. "Všetkých nás tu terorizuje, okolie terorizuje, moju rodinu terorizuje a poškodzuje nám súkromné vlastníctvo. Je trestne stíhaný, je to recidivista a bohužiaľ je to psychopat," opísala manželka zadržaného muža so zbraňou. 

Aj to má byť dôvod, prečo si jej manžel kúpil plynovú zbraň a manželke slzný sprej. Len dnes ich mal napadnutý muž obťažovať niekoľko krát. "Kade chodí, tade robí len zle, agresívny, vyrívačný. Prvýkrát tu bol o pol piatej, druhý raz o štvrť na sedem," dodal manželka.

Volali naňho často policajtov

Na muža bez domova mali už viackrát volať policajtov aj susedia. Z miesta ho vyháňali už aj mestskí policajti. Obťažovať mal už týždne aj zákazníkov blízkych prevádzok. "Nie je to príjemné, máme strach, my máme deti. Pod balkónmi robí bordel, vyhráža sa tu, kričí, aj teraz tu bol krik aj predtým tu vykrikoval. Boli to jednoznačne vyhrážky," ozrejmila suseda. 

Súvisiace články