Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
Hádka dvoch mužov skončila útokom. Muž skončil s poranenou hlavou
Zdielať na

Hádka dvoch mužov skončila útokom. Muž skončil s poranenou hlavou

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Hádka dvoch vodičov sa takmer skončila tragédiou. Najskôr si začali ukazovať hanlivé gestá, potom zastavili, hádali sa a nakoniec jeden z nich skončil v kaluži krvi. Stalo sa to v Bánovciach nad Bebravou, priamo počas dňa.

Konflikt dvoch vodičov nakoniec skončil krvavou drámou. Vodiči si najskôr počas jazdy ukazovali hanlivé gestá. Potom zastavili, začali sa hádať a nakoniec to podľa polície skončilo tak, že 28-ročný muž stratil nervy a na druhého vodiča zaútočil. "Doposiaľ nezisteným spôsobom a predmetom ho následne udrel do zadnej časti hlavy, kde mu spôsobil sečnú ranu na hlave o dĺžke 8 cm, čím sa páchateľ pokúsil poškodenému spôsobiť ťažkú ujmu na zdraví, tým že útočil na životne dôležitý orgán a spôsobil mu zranenia, ktoré si vyžiadali ošetrenie v nemocnici," ozrejmila Monika Šišovská z oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Trenčíne.

Útočník z miesta odišiel. Zranený muž silno krvácal. Sanitku mu zavolali okoloidúci. "Transportovali sme ho do nemocnice s otvoreným poranením hlavy," uviedla Petra Klimešová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej služby. "Prijali sme pacienta so sečným zranením. Pacient sa nachádza mimo ohrozenia života v stabilizovanom stave," priblížila Martina Holecová, hovorkyňa FN Trenčín.

Jedna verzia hovorí, že útočil mačetou, druhá dáždnikom

Páchateľa nakoniec policajti zatkli. Podľa jednej z verzií mal útočiť mačetou. Po zadržaní ale údajne tvrdil, že muža udieral dáždnikom. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Bánovciach nad Bebravou vzniesol obvinenie 28-ročnému mužovi za zločin Ublíženie na zdraví, spáchaný v štádiu pokusu," dodala Šišovská. 

Dve noci strávil v policajnej cele. Nakoniec ho eskortovali pred sudkyňu okresného súdu v Bánovciach nad Bebravou. Tá rozhodla, že bude stíhaný na slobode. "Sudkyňa pre prípravné konanie dospela k záveru, že účel väzby, teda aby sa obvinený nedopúšťal ďalšej trestnej činnosti, je možné dosiahnuť vzhľadom osobu obvineného, ktorý dosiaľ nebol súdne trestaný, aj alternatívnymi prostriedkami," priblížil Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. 

Väzbu okrem iného nahradila dohľadom súdneho úradníka, prijatím záruky brata obvineného za jeho ďalšie správanie a prijatím písomného sľubu obvineného, že povedie riadny život.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy