Oblačno
14°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
V detskom domove našli v jednej z izieb mŕtve dievča
Zdielať na

V detskom domove našli v jednej z izieb mŕtve dievča

TRENČÍN / V Detskom mestečku v Trenčíne našli mŕtvu 19-ročnú chovankyňu tunajšie detského domova. Dievča tu žilo niekoľko rokov. V posledných mesiacoch bývala sama v dome na pol cesty, kde umiestňujú dospelých chovancov. Tu ju našli bez známok života.

Ženu (19) našli nehybne ležať v jej izbe. Ležala na zemi a už na prvý pohľad bolo jasné, že jej niet pomoci. Zamestnanci detského domova okamžite zavolali policajtov. Podľa informácií TV JOJ mala ranu na hlave a ležala na zemi. Zamestnanci detského domova zavolali policajtov. "Poverený príslušník obvodného oddelenia v tejto veci začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenie. policajti na mieste vykonali aj obhliadku miesta činu," uviedla Katarína Kuzmová, hovorkyňa KR PZ v Trenčíne. 

Ženu naposledy videli v piatok popoludní. Kedy presne zomrela nateraz jasné nie je. Mladá žena podľa informácií TV JOJ ležala v izbe niekoľko dní. "To je dom na pol cesty a pokiaľ si ju nikto nevšimol od piatku, tak to je chyba," ozrejmil Branislav Ladický, odchovanec Detského mestečka. "Cez víkendy tam nie je nikto. To nie je doriešené. Štát dáva veľké peniaze na malé deti a títo, čo by potrebovali hlavne morálnu pomoc ju nemajú," opísal obyvateľ mesta. "Za účelom zistenia príčiny smrti bolo nariadené vykonanie súdno-lekárskej pitvy," dodala Kuzmová. Obhliadajúci lekár totiž cudzie zavinenie jej smrti nevylúčil.

ÚPSVaR poskytuje v prípade plnú súčinnosť

Vedenie detského domova sa k prípadu odmietlo vyjadriť odkázalo nás na ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a ochranu súkromia dotknutých osôb sa k udalosti nebudeme vyjadrovať. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny, ako aj dotknuté centrum pre deti a rodiny poskytuje plnú súčinnosť štátnym orgánom pri vyšetrovaní," informovala Iveta Dorčáková z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR. "Príčiny a okolnosti úmrtia 19-ročnej ženy sú predmetom vyšetrovania," dodala Kuzmová. 

Súvisiace články