Oblačno
14°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
Na Záhorí vypukol lesný požiar, s plameňmi bojuje množstvo hasičov
Zdielať na

Na Záhorí vypukol lesný požiar, s plameňmi bojuje množstvo hasičov

ZÁHORIE / Za ostatné dni sa hasiči nezastavili. Dennodenne zasahujú pri požiaroch suchého porastu. Aktuálne desiatky hasičov zasahujú pri ďalšom požiari lesa na Záhorí. Suché porasty a vietor im komplikujú práce.

Požiar vypukol v lese medzi Veľkými Levármi, Moravským Svätým Jánom a obcou Závod. Ide o trojuholník, kde približne v šírke jedného kilometra začal horieť porast v lese. Podľa informácií TV JOJ, hasičské operačné stredisko kontaktovalo všetkých hasičov aj dobrovoľných hasičov z okolia, okolo tretej hodiny popoludní.

V tejto chvíli sa už hasičom podarilo požiar lokalizovať a miestami bolo vidieť hustejší dym. Hasiči preto z bezpečnostných dôvodov už niektoré stromy zrezali.
Predpokladá sa, že tu budú do neskorej noci, kým sa všetko podarí ako tak upratať. "Vyzerá to na dlho. Vietor sa zdvíha a je určitým spôsobom nárazový, takže sa oheň stále rozmáha, v podstate preskakuje. Je to tam lokalizované, ale nakoľko je strašné sucho, šíri sa to aj koreňovým spôsobom, takže tam hrozí, že to určite bude na dlho," povedal starosta obce Závod Radomír Ševeček. Príčiny presné požiaru ešte nepoznáme. Zostaneme na mieste.

Súvisiace články