Jasno
18°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Požiar rodinného domu v osade sa rozšíril aj na neďalekú lúku
Zdielať na

Požiar rodinného domu v osade sa rozšíril aj na neďalekú lúku

VRBOV / V osade v obci Vrbov (okres Kežmarok) horel rodinný dom, požiar sa rozšíril aj na neďalekú lúku. Informovalo o tom operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Prešove s tým, že požiar im nahlásili krátko pred 14.30 hodine.

"Zasahuje tam sedem príslušníkov HaZZ z Kežmarku so štyrmi kusmi techniky. Na miesto ide aj polícia, vyrozumení boli aj dobrovoľníci zo Žakoviec a Vrbova," uviedlo operačné stredisko. Pri požiari sa podľa operačného dôstojníka KR HaZZ v Prešove nikto nezranil. Hasiť požiar pomáhala už aj cisterna z Popradu.

Požiar domu a priľahlej lúky v osade v obci Vrbov neďaleko Kežmarku sa hasičom podarilo zlikvidovať. Pre TASR to potvrdila operačná dôstojníčka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove s tým, že majiteľ domu škodu predbežne vyčíslil na 15-tisíc eur.

Pri požiari sa podľa operačnej dôstojníčky nikto nezranil. Oheň likvidovalo sedem profesionálov a tiež dobrovoľníci z Vrbova a zo Žakoviec približne dve hodiny. Okrem stavby zasiahol aj blízku lúku, nerozšíril sa však ďalej. Okolnosti vzniku požiaru sú v štádiu vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy