Jasno
18°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
V rodinnom dome vybuchla propán-butánová fľaša
Zdielať na

V rodinnom dome vybuchla propán-butánová fľaša

BREZNO / Silná explózia v Brezne. V rodinnom dome kde bývajú dvaja bratia vybuchol nahromadený plyn z propán-butánovej fľaše. Tlaková vlna vyrazila okná, na ulici skončilo aj zariadenie z kuchyne. Oboch mužov previezli do breznianskej nemocnice.

Obyvateľov ulice v Brezne vystrašila silná explózia. Pred rodinným domom kde žijú dvaja starší bratia našli sklo aj veci z kuchyne, ktoré vymrštila mohutná tlaková vlna. Malo sa to stať pri varení obeda keď jeden z bratov zapol sporák. Vybuchnúť mal nahromadený plyn z propán-butánovej fľaše, ktorá bola v pivnici.

"Príslušníci HaZZ prekontrolovali a prehľadali priestor domu a odvetrali ho. Na mieste zasahovali štyria príslušníci s dvoma kusmi techniky," uviedol Gašo. Ako spresnila banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti, podľa predbežných zistení z miesta došlo k úniku a nahromadeniu plynu z propán-butánovej fľaše v uzavretom priestore.

Intenzita výbuchu poškodila okná na dome. Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie v súbehu s ublížením na zdraví. Oboch mužov previezli záchranári do breznianskej nemocnice. Jeden z bratov bol po výbuchu v šoku. No stav druhého, 74-ročného muža je mimoriadne vážny, letel preňho záchranársky vrtuľník. "S popáleninami s rozsahom 70 percent tela bol v umelom spánku letecky transportovaný do Košíc," ozrejmila Zuzana Hopjaková, hovorkyňa ATE Poprad.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy