Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Tri domy v obci Veľký Slavkov zasiahol ničivý požiar. Škoda cez 200 000 eur
Zdielať na

Tri domy v obci Veľký Slavkov zasiahol ničivý požiar. Škoda cez 200 000 eur

VEĽKÝ SLAVKOV / Viacčlenná rodina so zdravotne postihnutým dieťaťom v poslednej chvíli ušla pred plameňmi. Ich dom vo Veľkom Slavkove dnes pred piatou ráno zachvátili plamene. Hrozilo, že požiar zničí aj okolité stavby. Obec chce nešťastnej rodine pomôcť.

Časť hlavnej cesty cez Veľký Slavkov policajti uzavreli. Plamene zachvátili dva rodinné domy. Horieť začalo v drevenici. "Dom, ktorý horel, už bol v štvrtom štádiu horenia. V tom dome sa nachádzali nejaké osoby, ktoré boli v čase nášho príchodu mimo dom," uviedol veliteľ zásahu Peter Mláka.

"Bola to viac početná rodina. Vlastne bolo tam aj postihnuté dieťa, ale vyšli akože všetci. Nikomu sa nič nestalo," priblížila zástupkyňa starostu Oľga Potoková. Rodina odišla k príbuznej plamene, ale ničili jej domov dovnútra. Hasiči po príchode už vojsť nemohli.

"Hrozilo riziko zrútenia sa strešných konštrukcií. To znamená, že tú drevenicu sme hasili z vonka. Nasadili sme dva prúdy," pokračoval Mláka. Oheň ale zachvátil aj vedľa stojacu novostavbu. Dostal sa do podkrovia, kde sa rýchlo šíril. "Majú uložené aj niekoľko kubíkov tatranského obkladu, ktorý ktorý horí. Nie je možné sa tam dostať, je tam vysoká teplota, pod strechou," vysvetlil Mláka.

Hasiči robili, čo mohli, aby sa požiar nerozšíril do ďalších častí časti novostavby

Jej majitelia boli práve na dovolenke, no chvíle hrôzy prežívali aj obyvatelia domu, ktorý je priamo napojený na horiaci dom. V čase vypuknutia požiaru neboli doma. Keď prišli s obavami, sledovali prácu popradských profesionálov. Tým sa ale podarilo tento dom ochrániť. Na novostavbe však museli hasiči postupne rozoberať strechu, aby sa dostali k ohnisku. Na mieste im najmä s dodávkou vody pomáhali aj miestni dobrovoľníci.

Škody budú vysoké. Príčina vzniku požiaru zatiaľ známa nie je. Vyšetrovanie je na úplnom začiatku, no isté je, že viac početná rodina prišla o strechu nad hlavou. V obci by mal dnes zasadnúť krízový štáb.

Pozrite si video o 9-člennej rodine, ktorá pri požiari prišla o všetko

Súvisiace články

Najčítanejšie správy