Zatiahnuté
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Tragický požiar domu si vyžiadal dve obete
Zdielať na

Tragický požiar domu si vyžiadal dve obete

NESVADY / Po veľkom požiari rodinného domu v Nesvadoch (okr. Komárno) objavili hasiči vo vnútri dve zhorené telá. Dom obývalo viacero dospelých aj detí, polícia sa zatiaľ k totožnosti, ale ani k pohlaviu obetí požiaru nechcela vyjadriť. Obrovskému požiaru domu v blízkosti čerpacej stanice, mala podľa susedov predchádzať rodinná hádka.

Krátko pred polnocou začal horieť rodinný domov Nesvadoch. Dvom z obyvateľov sa nepodarilo ujsť spred plameňov. "Z horného okna tak šľahali plamene, že to bolo nenormálne niečo, starý dom, všetko vysušené, bordel všelikde, to búchalo vnútri jak keby nejaké nádrže tam praskali, hrôza," priblížil jeden z obyvateľov mesta Erik.

Poschodový rodinný dom pri hlavnej ceste nemal žiadnych obyvateľov s trvalým pobytom, prechodný v ňom mali len dvaja. Podľa obyvateľov, tam však bývalo minimálne 13 ľudí. Odhadované číslo je 18. Hasičom sa podarilo oheň včas zastaviť. Plamene zachvátili aj strom stojaci vedľa domu a len pár desiatok metrov od neho je fungujúca čerpacia stanica. Po hrozivom náleze k hasičským autám pribudli aj policajné.

"V čase požiaru sa v dome nachádzali dve osoby, ktorých zranenia boli nezlučiteľné so životom," uviedla hovorkyňa HaZZ Michaela Gundová.

To, či bol oheň založený úmyselne, je predmetom vyšetrovania

Polícia zatiaľ nezverejnila totožnosť, pohlavie obetí a ani to, či to boli dospelí ľudia. "Privolaný obhliadajúci lekár nariadil vykonať súdnoznaleckú pitvu. Na miesto sa dostavil zisťovateľ príčin vzniku požiaru, tím kriminalisticko-expertízneho ústavu Bratislava, ako aj psovod," informovala hovorkyňa KR PZ Nitra Jana Šinková,

Rovnako je neznámou, čo predchádzalo požiaru. Pitva odhalí aj to či mali obete nejaké ďalšie zranenia. "Hovorila manželka, že tu celý deň robili cirkus, tu zvykli aj káble páliť, ale tak, že medzi dvoma budovami bol taký oheň, že som mal svetlo vo dvore v noci," pokračoval sused. Vzhľadom na citlivosť prípadu polícia v tejto chvíli odmietla poskytovať bližšie informácie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy