Zatiahnuté
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Na slovenských školách hlásili ďalšie bombové hrozby. Výstražný email dostalo približne 270 slovenských škôl
Zdielať na

Na slovenských školách hlásili ďalšie bombové hrozby. Výstražný email dostalo približne 270 slovenských škôl

SLOVENSKO / Aj vo štvrtok (5.9.) hlásili ďalšie bombové vyhrážky na približne 270 slovenských školách, podobne, ako vyše 500 školách v susednej Českej republike. Teroristická hrozba už tretí deň po sebe paralyzovala školy. Obsah správy je takmer totožný s vyhrážkami z predošlých dní. Aj keď správa neprišla z rovnakej adresy, podľa informácií polície adresy spolu súvisia.

V Poprade prišiel mail 7 z 9 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.TV JOJ sa skontaktovala s riaditeľkami niekoľkých škôl, ktoré uviedli, že na jednej škole už bola polícia vykonať prehliadku. Na druhej škole ešte políciu očakávajú. 

Zisťovali sme aj situáciu na základných školách v Starej Ľubovni a v Kežmarku, oni zatiaľ bombové maily nedostali.

Aj polícia podala svoje vyhlásenie

"Môžeme potvrdiť, že sme zaznamenali prvé hlásenia zo škôl po celom Slovensku. Polícia prijíma štandardné bezpečnostné opatrenia, rovnako ako školy, s ktorými sme v kontakte. Môžeme ubezpečiť rodičov, že bezpečnosť ich detí na školách je našou prioritou. Zároveň chceme upokojiť aj zamestnancov školských zariadení, že robíme všetko pre to, aby bol vyučovací proces čo najmenej narušený kontrolami zo strany polície," informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Podľa polície reálna hrozba v tejto chvíli nehrozí. 

V stredu (5.9.) sa učitelia z Popradu ocitli v netradičnej situácií

Keď žiadali o pomoc políciu a zavolali na policajné číslo 158, tak im bolo povedané, že si musia poradiť sami a oni si aj poradili. Riaditeľ a zamestnanci školy prehľadali. A ako to prebiehalo? To nám vysvetlila vedúca oddelenia školstva Mestského úradu v Poprade pani Ľubica Baranová.

"Riaditelia škôl včera po bobovej hrozbe okamžite kontaktovali štátnu políciu, ktorá im nariadila vizuálnu kontrolu budov, areálov, škôl, prípadne kamerového systému. Nakoľko našou snahou je zaistiť bezpečnosť detí, žiakov aj zamestnancov škôl. Pristupujeme k tejto situácii mimoriadne citlivo a zodpovedne. Preto sme nariadili školám, aby v čase bombové hrozby opustili areály škôl," priblížila Ľubica Baranová.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy