Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Škandál v meste: Poslanec havaroval a z miesta nehody ušiel
Zdielať na

Škandál v meste: Poslanec havaroval a z miesta nehody ušiel

HNÚŠŤA / Polícia objasňuje dopravnú nehodu v meste Hnúšťa. Vodič nabúral do iného vozidla a z miesta ušiel. Po chvíli našli už len prázdne poškodené auto. Vysvitlo, že ide o poslanca mestského zastupiteľstva, ktorý pracuje, ako učiteľ na základnej škole. Na polícii sa prihlásil sám.

Vodič na križovatke vychádzal z vedľajšej cesty. Najskôr vraj zastal, no vzápätí sa pohol aj napriek tomu, že po hlavnej prichádzalo iné auto. Nabúral do bočných dverí. Druhé auto šoférovala žena a na mieste spolujazdca sedel jej partner. Vinník vôbec nezastal, ani sa nepresvedčil, či je posádka v poriadku. Svoje auto zaparkoval pred panelákom, v ktorom býva. Malo to vidieť viacero svedkov.

Ide o poslanca mestského zastupiteľstva. Jeho auto po nehode prenasledoval aj iný vodič, no keď prišiel k vozidlu, už bolo prázdne. Hľadali ho aj policajti, avšak bez výsledku.

Poslanec odpovedal, že nemá, čo k tomu dodať a všetko je v riešení na polícii. Položili sme mu ešte niekoľko otázok, no na všetky odpovedal podobne. Zaujímalo nás aj to, prečo z miesta odišiel.

Policajná hovorkyňa potvrdila, že vodič dopravnej nehody sa na polícii prihlásil sám. Na obvodné oddelenie prišiel na druhý deň. "Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom," informuje policajná hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová. 

O nehode vedeli mnohí Hnúšťanci, ide o malé mesto, informácie sa tu šíria rýchlo. Na kameru už ale nikto hovoriť nechcel. Niektorí však nabrali odvahu na sociálnej sieti.

KOMENTÁRE ZO SOCIÁLNEJ SIETE: 

"Už len to, že je poslanec a ušiel z miesta nehody je ohavnosť. Po správnosti by mal odstúpiť."

"Ušiel z miesta nehody, prečo asi? Sú svedkovia, čo ho videli nasadať do vozidla pod vplyvom alkoholu."

"Čo z toho vyplýva? Ujdi, ak máš vypité. Potom sa z toho vyvlečieš s priestupkom. Dobrý návod pre ostatných."

Vyjadriť sa nechcela ani poškodená vodička, no z toho, čo sa stalo, je ešte stále otrasená

Vodič, ktorý dopravnú nehodu zavinil, sa dopustil viacerých priestupkov. Ako nesprávna jazda cez križovatku, nedanie prednosti v jazde, či nezotrvanie na mieste dopravnej nehody. "Polícia vypočúva svedkov a zabezpečuje dôkazový materiál," informuje Faltániová. 


Súvisiace články

Najčítanejšie správy