Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Bombové hrozby zasiahli Dóm sv. Alžbety. Polícia katedrálu zabezpečila
Zdielať na

Bombové hrozby zasiahli Dóm sv. Alžbety. Polícia katedrálu zabezpečila

KOŠICE / Bombové vyhrážky tentokrát zasiahli Dóm sv. Alžbety. Polícia nič nenecháva na náhodu a katedrálu už zabezpečila. V piatok (6.9.) ráno prišiel ďalší výhražný e-mail, tentoraz adresovaný cirkvi. Obsah správy je podobný tým, ktoré v posledných dňoch dostali školy. Informuje o tom polícia Košického kraja na sociálnej sieti.

Výbuch Dómu nahlásili emailom

Hasiči ale aj policajti so psovodom prehľadali Dóm sv. Alžbety krátko pred deviatou hodinou ráno. To, že Dóm vybuchne nahlásili opäť emailom. "Na spoveď som chcela ísť a nedalo sa, tak teraz idem. Je to cielene, niekto chce vyvolať len zbytočne paniku a skúša bezpečnostné zložky, ale netreba to podceňovať," povedali Košičania"Po ranných svätých omšiach po pol deviatej prišli policajti a poprosili veriacich, ktorí boli v katedrále aby katedrálu opustili. Následnej keď ju opustili, urobili prehliadku celého Dómu," informoval hovorca Košickej arcidiecézy Jaroslav Fabian.

Obsah emailu bol podobný ako ten, ktorý bol v uplynulých dňoch adresovaný školám, policajti tak presne vedeli čo majú robiť."Situáciu máme pod kontrolou, okamžite sme prijali bezpečnostné opatrenia, okrem policajtov je na mieste aj psovod so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín, sme v úzkom kontakte so zástupcami cirkvi," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Košice Lenka Ivanová.

Polícia sa nahlásenými útokmi zaoberá

"Piati príslušníci HaZZ s jedným kusom hasičskej techniky asistovali príslušníkom PZ pri nahlásenej udalosti nástražného výbušného systému nachádzajúceho sa na Hlavnej ulici v Dóme sv. Alžbety," uviedol hovorca HaZZ Košice Jozef Bálint. "Neviem či to je hra, alebo je to niečo vážne od niekoho, nie je to sranda určite. Preháňajú to podaktorí. Nemá to tu čo hľadať," vyjadrili sa Košičania. Našťastie sa v Dóme nič nenašlo, no polícia sa nahlásenými útokmi zaoberá a začali už aj trestné stíhanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy