Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Zlé správy pre vodičov: Cestu pod Strečnom opäť zatvoria
Zdielať na

Zlé správy pre vodičov: Cestu pod Strečnom opäť zatvoria

STREČNO / Bezproblémový prejazd popod Strečno piatkom (6.9.) končí. Dvanásť dní bol úsek medzi Žilinou a Vrútkami plne prejazdný. Za tento čas stihli v Terchovej opraviť takmer trojkilometrový úsek poškodenej cesty, no už v sobotu (7.9.) bude všetko inak. Na skalnom brale pod Strečnom sa opäť začínajú intenzívne práce.

​Ponad skalné bralo bude lietať aj vrtuľník

Ešte v týchto chvíľach aj počas noci prejdete popod Strečno bez výraznejších obmedzení, to sa ale už v sobotu (7.9.) ráno zmení. Ponad skalné bralo bude cez víkend lietať aj vrtuľník.​"Opätovne sa vracia k úplnej uzávere a to dátumom 7.9 v čase od 7:00, kedy bude až do nedele 19:00 plná uzávera, komunikácia 1/18 bude plne neprejazdná," informoval riaditeľ KDI Žilina Ivan Gabaj. "Je naplánovaných päť vzletov vrtuľníka, ktorý bude prevážať ťažký a objemný materiál na stavbu plotov a dynamických bariér," uviedla hovorkyňa SSC Jana Lukáčová.

Cestu, ktorá bola plná dier, už zrekonštruovali

Strečno sa tak bude opäť obchádzať. Obchádzková trasa vedie cez Rajec. Autá do 7,5 tony môžu ísť cez Terchovú. Cestu, ktorá bola po zime plná dier, už zrekonštruovali. Využili obdobie, keď bolo dvanásť dní Strečno úplne prejazdné a prialo aj počasie. "Už to bolo hrozné, už to museli urobiť," povedal muž v ankete. "Vo štvrtok (5.9.) boli práce ukončené, zrekonštruoval sa úsek 2,5 km za 248 tisíc eur," informovala riaditeľka Odboru dopravy ŽSK Gabriela Tisoňová. "Robili chlapi, naozaj klobúk dolu pred nimi," pochválil prácu muž v ankete.

TV JOJ

TV JOJ

​V týždni bude prejazdný len jeden pruh

V týždni bude pod Strečnom znovu prejazdný iba jeden jazdný pruh. "Od pondelka (9.9.) rána sa začne úsek regulovať svetelným signalizačným zariadením," uviedol Gabaj. Počas troch týždňov a troch víkendov, kedy bolo Strečno neprejazdné, vyčistili na brale ochranné siete, odviezli tony zeminy, odstránili náletové dreviny a stromy, ktoré koreňmi narúšali stabilitu skalného brala."11. septembra zasadne krízový štáb, na ktorom sa rozhodne či budú alebo nebudú potrebné ďalšie víkendové uzávery," ukončila Lukáčová.

Počas štvrtej víkendovej uzávery Strečna prevážal vrtuľník objemný materiál a siete na zabezpečenie skalného brala

Krátko po 7.00 hodine ráno, keď Strečno policajti úplne uzavreli, previezli pripravené siete a bariéry doprostred cesty. Následne vrtuľník v podvese všetok materiál previezol nad sanovaný úsek brala. V lese kde si najskôr museli pripraviť 5 stanovíšť, siete vyložili. Cesta medzi Žilinou a Vrútkami tak bude úplne uzavretá až do zajtrajšieho večera.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy