Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Auto s mladými pasažiermi skončilo v rieke. Najvážnejšie zranenia utrpel iba 11-ročný chlapec
Zdielať na

Auto s mladými pasažiermi skončilo v rieke. Najvážnejšie zranenia utrpel iba 11-ročný chlapec

PARCHOVANY / Dramatická záchranná akcia, pri ktorej išlo o život štyroch mladých ľudí sa odohrala v piatok (6.9) večer v obci Parchovany, časť Božčice. Auto, v ktorom sa viezli sa ocitlo v rieke, prevrátené na streche. Na pomoc im pribehli okoloidúci svedkovia, ktorí ich z potopeného vozidla vyslobodili. Záchranári ich všetkých previezli do okolitých nemocníc. Najvážnejšie zranenia utrpel iba 11-ročný chlapec.

​Rýchla jazda autom, v ktorom sa viezli štyria pasažieri bola zrejme príčinou vážnej nehody. Za volantom mercedesu sedel iba 20-ročný mladík, ktorý tam navyše ani nemal čo robiť. "20-ročný vodič bez príslušného vodičského oprávnenia, podľa doterajších zistení pri prechádzaní pravotočivou zákrutou z doposiaľ nezistených príčin prešiel s autom do protismeru," informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Mladý vodič zrejme nezvládol rýchlu jazdu a vyletel z cesty. S autom napokon skončil v rieke, prevrátený na streche. Okrem šoféra sa v ňom viezli ešte ďalší traja spolujazdci vo veku 11,16 a 17 rokov. Z potopeného vozidla ich vyslobodili okoloidúci. Po vytiahnutí na breh boli traja mladíci v bezvedomí.

"Jednotka zranené osoby vyniesla pomocou backboardov na breh, kde boli odovzdané do opatery RZP," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Milan Kudrec. "Záchranári ošetrili a následne transportovali do nemocníc štyri osoby. Najvážnejšie zranenie utrpel maloletý pacient, ktorý bol zaintubovaný na umelej pľúcnej ventilácii transportovaný do nemocnice v Košiciach," priblížila hovorkyňa záchranárov Petra Klimešová.

Ťažko sa zranil aj vodič a tiež 16-ročný spolujazdec

O rok starší mladík utrpel iba ľahšie poranenia. Vozidlo vytiahli z vody na breh hasiči za pomoci ťažkej techniky. Policajti ho zaistili na ďalšie skúmanie aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy. "Zásah bol náročný vzhľadom na podmienky, nakoľko breh bol strmý. A taktiež bola na rieku položená norná stena, ktorá mala zabrániť ekologickej havárii," pokračoval Kudrec.

"To, či bol vodič vozidla pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok bude zisťované z biologického materiálu, ktorý mu bol odobratý po prevoze do nemocnice," osvetlila Ivanová. Trebišovský vyšetrovateľ v prípade začal trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Či sa pod túto nehodu podpísala práve vysoká rýchlosť, alebo za ňu môže iný faktor, policajti zisťujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy