Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Muž sa pokúsil odviesť z obchodného centra maloleté dievča. Pátra po ňom polícia
Zdielať na

Muž sa pokúsil odviesť z obchodného centra maloleté dievča. Pátra po ňom polícia

Zdroj: X: Policie ČR

PRAHA / Podľa polície mal približne 50-ročný muž v piatok 6. 9. obťažovať asi 10 detí v obchodnom centre Chodov. Jedno z dievčat sa pokúsil odviesť preč, no tomu zabránila svedkyňa. Polícia teraz po mužovi intenzívne pátra, informuje portál TN.cz.

Podľa informácií TN.cz policajti v Prahe vyšetrujú prípad možného obťažovania maloletých. "Hľadáme muža, ktorý sa pokúsil odviesť dievča z OC Chodov. Svedkyňa zasiahla a zamedzila tomu. Muž kontaktoval a fyzicky sa dotýkal ďalších desiatich dievčat," uviedla polícia na sociálnej sieti.

Polícia popisuje hľadaného ako približne 165 cm vysokého muža ázijského pôvodu vo veku okolo 50 rokov. Na zverejnených záberoch má oblečené tmavosivé tričko s krátkym rukávom, svetlé dlhé nohavice s opaskom a čiapku so šiltom, pričom na chrbte nesie batoh.

Polícia hovorila so svedkyňou incidentu

Svedkyňa, ktorá si mužovo správanie všimla, mu nakoniec zabránila v odvedení dievčaťa. "Po zverejnení výzvy sa nám začali ozývať poškodené, ktorých budeme teraz vypočúvať. Tiež sme už hovorili so svedkyňou, ktorá jednému dievčaťu pomohla," uviedla polícia v sobotu 7. 9.

Polícia vyzýva občanov, aby ju kontaktovali v prípade, že muža spoznajú.

Podobný incident sa stal pred pár rokmi aj v našom hlavnom meste

Súvisiace články

Najčítanejšie správy