Jasno
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
V bratislavskej Rači horel les. Na mieste zasahovalo 60 hasičov
Zdielať na

V bratislavskej Rači horel les. Na mieste zasahovalo 60 hasičov

BRATISLAVA / Policajti aktuálne asistujú hasičom pri rozsiahlom požiari v Bratislave v lesnom poraste v blízkosti Bieleho kríža. Požiar má mať rozlohu približne 200 krát 200 metrov v lesnom poraste od Rače v smere na Peknú cestu a Biely kríž. Na mieste je aj reportér TV JOJ Andrej Zavřel.

​Policajti uzavreli cestu

"Hliadky Policajného zboru uzavreli cestu od Svätého Jura - Neštich v smere do lesa, vjazd od Peknej cesty, ako aj vjazd z Potočnej ulice," informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Občanov polícia vyzvala, aby zvážili pohyb v uvedenej lokalite a pokiaľ je to možné, aby sa daným miestam úplne vyhli. "Zrazu za nami začala behať lesná stráž a tá sa zastavila pri nás, že pozor, hasiči a zrazu vidím tie obrovské Tatry hasičské. Veľký zmätok, veľa hasičov," opísal situáciu turista Matúš.

Pri požiari zasahovalo 60 hasičov

Pri požiari v Bratislave v lokalite Biely kríž zasahovalo 60 hasičov s 12 kusmi hasičskej techniky. Na mieste bol vytvorený jazierkový systém. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzana Geguššová. "V nedeľu (8.9.) po 10.30 hod bolo nahlásené dymenie z lesa v bratislavskej Rači. Prieskumom bolo zistené, že ide o požiar na Bielom kríži s rozlohou požiaroviska 200 krát 200 metrov," priblížila hovorkyňa.

Požiar je uhasený

Požiar sa podarilo uhasiť v pondelok nadránom, informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Štefan Koči. Požiar zasiahol územie s rozlohou viac ako 8,5 hektára.

"Hasičom sa požiar podarilo lokalizovať približne o 22.00 h. Zasahujúci hasiči následne vyhľadávali a dohášali skryté ohniská. Po nočnom monitoringu požiariska bol požiar zlikvidovaný dnes nadránom," priblížil Koči. Príčina vzniku požiaru a výška vzniknutej škody sú v štádiu vyšetrovania.
Na mieste bol aj reportér Krimi Andrej Zavřel:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy