Zatiahnuté
12°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Požiar bytu na štvrtom poschodí. Čo zapríčinilo škody za 15 tisíc eur?
Zdielať na

Požiar bytu na štvrtom poschodí. Čo zapríčinilo škody za 15 tisíc eur?

VRANOV NAD TOPĽOU / Vo Vranove nad Topľou horel byt na štvrtom poschodí. Všetko nasvedčuje tomu, že to bolo od baterky k elekro-motocyklu. Hasičom sa požiar podarilo rýchlo zlikvidovať a ochrániť tak okolité byty. Poškodenému majiteľovi však požiar spôsobil predbežne škody za 15 tisíc eur.

Podľa prvotných zistení došlo k vzplanutiu už nabitej batérie z elektromotocykla. Batéria mala byť uložená v chodbe na poličke. Keď to začalo horieť, chytili sa aj spreje a následne sa požiar preniesol do spálne. "Hasiči zasahujúci v autonómnych dýchacích prístrojoch rozvinuli dopravné vedenie a útočným prúdom pokračovali až na 4. poschodie bytového domu," opísala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová.

Plamene boli tak silné, že prasklo okno na byte a vypadlo zo štvrtého poschodia a poškodilo dve autá. Hasiči musel zasahovať v autonómnych dýchacích prístrojoch. Požiar bytu sa im podarilo v krátkom čase lokalizovať. Následne zadymené priestory bytu ako aj spoločné priestory bytového domu odvetrávali prirodzeným spôsobom. Pri požiari došlo k zraneniu jednej osoby, u ktorej bolo podozrenie na intoxikáciu splodinami horenia a ktorú si do svojej starostlivosti prevzala posádka Záchrannej zdravotnej služby. "Najpravdepodobnejšou príčinou vzniku požiaru bol elektrický skrat na akumulátorovom zariadení," dodala Knišová. "Ale to strelila už nabitá batéria," povedala predsedníčka spoločenstva vlastníkov bytov Eva Dzurová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy