Zatiahnuté
12°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Zábery, z ktorých mrazí. Do hasičského auta vrazilo ďalšie auto
Zdielať na

Zábery, z ktorých mrazí. Do hasičského auta vrazilo ďalšie auto

ŽILINA / Obrovské šťastie mali dnes počas zásahu žilinskí hasiči aj dopravní policajti. Počas dokumentovania dopravnej nehody pri priehradnom múre Hričovskej priehrady do hasičského auta, ktoré stálo pri krajnici, narazilo ďalšie auto. A to nebolo všetko. Teraz Vám ukážeme dychberúce zábery z miesta nehody.

​Dopravný policajt bol práve v priekope pri dodávke, keď prišla z cesty nad jeho hlavou silná rana. "Počas dokumentovania dopravnej nehody došlo k ďalším zrážkam, pričom jedna bola do nášho služobného vozidla," hovorí riaditeľ Okresného riaditeľstva HaZZ Žilina Marek Varga.

Hasiči aj dvaja ďalší dopravní policajti boli v tom čase mimo cesty za hasičský autom, rozbehli sa k vodičovi, ktorého na mokrej ceste točilo. O dvadsať sekúnd pišťali brzdy opäť. "Nič som neurobil. Proste začalo ma krútiť, tá cesta je zle urobená, zle klopená, keď je tá adhézia porušená auto začne plávať na tom a krútiť sa," ozrejmil vodič Fiatu.

"Ja som si všimol nehodu začal som reagovať, ale to ako keby ste išli po ľade ja neviem čo je tej ceste," vysvetlil vodič nákladného vozidla. Všetci traja vodiči tvrdili, že rýchlo nešli, no na mokrej ceste ich začalo šmýkať.

"Som si bol vedomý toho, že tá cesta je šmykľavá, začalo mi brať zadok a už sa nedalo nič, skúšal som to vyrovnávať," tvrdí vodič dodávky.

Šťastie v hrozivej situácii

Anjel strážny  napoludnie stál pri hasičoch aj pri policajtovi, ktorý bol v čase keď Fiat nabúral do hasičského auta v priekope pri dodávke a chystal sa fotiť. "Keby tam nestálo, bol by som dolu, presne po tej dráhe ako je to červené," pokračuje vodič Fiatu.

"Mali obrovské šťastie využívame naše služobné vozidlá aj ako zábranu aby sa niečo nestalo, aby nedošlo k nárazu do našich príslušníkov," dodáva Langa.

"By mali byť tu aspoň zvodidlá, lebo tá priekopa je tu naozaj veľká," ukončuje vodič dodávky. "Našťastie sa mi nič nestalo, ani autu, ani ničomu a nikomu," dodáva vodič nákladného vozidla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy