Zatiahnuté
12°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Hrôza pri železničnom priecestí: Časti tela boli roztrúsené vo vzdialenosti niekoľkých metrov
Zdielať na

Hrôza pri železničnom priecestí: Časti tela boli roztrúsené vo vzdialenosti niekoľkých metrov

BRATISLAVA / Päťdesiatdvaročný muž prišiel o život neďaleko železničnej stanici v Malackách. Vydať sa mal oproti prichádzajúcemu vlaku. Jeho zranenia boli fatálne.

Bolo krátko po sedemnástej hodine, keď na železničnú stanicu prichádzal rýchlik smerujúci do Prahy. Neďalekým priecestím prechádzal 52 ročný muž. Ten mal podľa našich informácií potom, ako videl približujúci sa vlak vojsť na koľaje a ísť oproti nemu. Rušňovodič aj napriek zatiahnutiu rýchlo brzdy zrážke nedokázal zabrániť. Náraz bol taký silný že muža odhodilo o niekoľko metrov a telo doslova roztrhalo. Okoloidúci privolali políciu.

"Išli sme autom cez priecestie a všimli sme si, že na ceste je veľký kus mäsa. Ďalšie časti boli aj v koľajisku. Mysleli sme si, že niekto zrazil zviera. No zdalo sa nám, že sme videli kus tela s hlavou. Volali sme preto políciu, nech to preveria," opísala svedkyňa. "Tam bolo normálne telo hej. Ruka a trup. Nič iné, hlava tam nebola ani nohy. Ani druhá ruka," povedal svedok.

Na miesto krátko od oznámenia dorazila mestská ako aj štátna polícia, kriminalisti a hasiči. Policajti cestu neďaleko železničnej stanice uzavreli a pozastavená bola aj vlaková doprava. "Od 17:20 h bola prerušená doprava v úseku Malacky - Veľké Leváre," vyjadrila sa hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Vladimíra Bahýlová. Policajti chodili po trati a dokumentovali stopy. Časti tela totiž mali byť roztrúsené vo vzdialenosti niekoľkých metrov. "Chodili po koľajach hore dole až po stanicu," dodal svedok.

Po vyše hodine sprejazdnili jednu koľaj. V úseku bola znížená rýchlosť na 10 km za hodinu. "Bolo zmeškaných 7 vlakov v čase 326 minút. Doprava po oboch koľajach bola obnovená tesne pred 21-tou hodinou," doplnila Bahýlová. "Za účelom zistenia presných príčin a okolností tejto udalosti poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy