Skoro jasno
18°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Po krádeži rovno na luxusné nákupy. Zlodej utratil v butikoch tisíce eur
Zdielať na

Po krádeži rovno na luxusné nákupy. Zlodej utratil v butikoch tisíce eur

PRAHA / Vykradol skrinku vo wellness centre a vyrazil na nákupy. A to priamo do butikov v najluxusnejšej časti Prahy. Po zlodejovi pátra polícia.

Polícia pátra po mužovi, ktorý sa vlámal do skrinky vo wellness centre, kde ukradol hodinky, peniaze a kreditnú kartu. "Pražskí policajti pátrajú po neznámom mužovi, ktorý sa vlámal do skriniek v šatni vo wellness centre v mestskej časti Praha 1, odkiaľ odcudzil hodinky za viac ako 60 000 Kč a peňaženku s platobnými kartami a dokladmi," informoval hovorca polície Českej republiky, Richard Hrdina.

Tak drahé hodinky a toľko peňazí pri sebe – to by obeť mohla mať na účte s kreditkou pekný finančný balík, pomyslel si zrejme zlodej a vyrazil do najdrahšej módnej ulice v Prahe, do Parížskej. A rozbehol to vo veľkom. "Ihneď potom vyrazil tento muž na nákupy do najznámejšej ulice Parížska, ktorá sa vyznačuje luxusnými butikmi, a s ukradnutých platobných kariet tu zaplatil celkom desať nákupov. Čiastka sa vyšplhala na viac ako 300 000 Kč (12 000 eur)," pokračoval Hrdina.

Polícii sa zatiaľ nepodarilo muža identifikovať ani dopadnúť, preto prosí verejnosť o pomoc. Môže ísť o cudzieho štátneho príslušníka, napríklad Slováka. Taký veľký nelegálny nákup by mu rozhodne nemal prejsť bez trestu. "Kriminalisti zaistili kamerové záznamy, na ktorých je muž pri týchto nákupoch veľmi dobre zachytený, a žiadajú širokú verejnosť o pomoc. Pokiaľ tohto muža poznávate alebo máte akékoľvek informácie, ktoré by viedli k jeho dopadnutiu, kontaktujte prosím linku 158. Muž zo záznamu je podozrivý zo spáchania trestných činov krádeže a neoprávneného opatrenia, falšovania a pozmenenia platobného prostriedku, za čo mu v prípade usvedčenia hrozí až päťročný pobyt za mrežami," dodal Hrdina.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy