Zatiahnuté
20°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Dezorientovaný muž nechal vo svojom byte zapnutý plyn a vodu. Susedia mali strach
Zdielať na

Dezorientovaný muž nechal vo svojom byte zapnutý plyn a vodu. Susedia mali strach

HUMENNÉ / Unikajúci plyn a pustená voda vo vani – to všetko v zamknutom byte 62-ročného muža, ktorý nikomu neotváral. Obyvatelia bytovky v Humennom hovoria, že od tragédie ich delilo málo.

"Viete čo, ani si neviem predstaviť, čo by bolo, keby ten plyn bol pustený do rána, tak mohlo v tej časti aj vybuchnúť," opísal Milan Cibuláš, predseda SVB a domovník. 

K incidentu došlo v jednej z bytoviek v Humennom. To, že niečo nie je v poriadku si všimol sused, keď zistil, že mu do bytu zateká voda. "On všetko mal zatopené," dodal pán Cibuláš. Spolu s domovníkom a ďalšími obyvateľmi vedeli, že ide o čas a mužovi v zamknutom byte môže ísť o život. Do bytu preto preliezli cez balkón. "Oni mi hovoria, či majú rozbiť okno, tak vravím, keď bude treba rozbijeme okno," povedal pán Cibuláš. 

Muž bol v byte dezorientovaný 

Podľa slov ďalšieho suseda bolo v celom byte cítiť plyn, ktorý bol pustený na sporáku, domovník odpojil aj hlavný uzáver plynu. To, či išlo o úmysel alebo o nedbanlivosť, nevedia. "Chlapci hovorili, že na sporáku boli dva knoflíky otvorené," ozrejmil pán Cibuláš. "Policajná hliadka vykonávala asistenciu iným záchranným zložkám," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Prešove"Za prítomnosti príslušníkov polície predmetný byt sprístupnila a odstavila plyn na plynovej varnej doske," informovala Miroslava Knišová, hovorkyňa KR HaZZ v Prešove. 

Ľudia v bytovke sa po tejto udalosti cítia ohrození, nebyť ich pohotovej reakcie, mohlo sa to skončiť tragicky. "Ale on bol taký nepríčetný, sedel tam na gauči," opísal Cibuláš. "Záchranári 62-ročného muža transportovali do nemocnice s diagnózou dezorientácia," ozrejmila Petra Klimešová, hovorkyňa OS ZZS SR. "Veľa nám pomohlo, že ho zobrali so sebou , lebo kto by ho v noci strážil, aby to nespravil znova," doplnil Cibuláš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy